Fogamzásgátlót hív vissza a Pfizer

Ugyan mindössze 30 doboznyi fogamzásgátló dobozában helyezték el rossz sorrendben a tablettákat, a Pfzier mégis úgy döntött, visszahívja az összes Lo/Ovral-28 nevű készítményét az Egyesült Államokban - adta hírül a gyógyszercég. Az eset miatt videóüzenetet is adott ki a vállalat.

A visszahívás oka, hogy a gyártás során a placebotabletták helyét megcserélték az "aktív" fogamzásgátló tablettákéval, ezt pedig a fogyasztók vették észre.

A világ legnagyobb gyógyszergyára 14 tételt vont vissza a Lo/Ovral-28 nevű fogamzásgátlóból, és további 14 tételt a szer két generikus megfelelőjéből, a Norgestrelből és az Ethinyl Estradiolból.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső