Fedezze fel időben!

Nem is gondolnánk, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal mennyi gondtól, betegségtől kímélhetjük meg magunkat. Az alábbiakban egy új prevenciós központtal ismerkedhetünk meg. Dr. Nyirády Tamás orvosigazgatóval beszélgettünk.

- Sajnálatos tény, hogy Magyarországon a szív-érrendszeri betegségek jelentik a vezető halálokot, de a daganatos betegségek száma is drámaian emelkedik. Vajon ez indította el Kecskeméten a kezdeményezést, amely egy korszerű prevenciós klinika megnyitására irányult?

- Dr. Nyirády Tamás: Valóban. A kivizsgálások során különös figyelmet fordítunk a szív-érrendszeri rizikófaktorokra, a Magyarországon daganatos halálozásban élen járó betegségek kizárására, mielőbbi felismerésére, melyhez természetesen komoly szakmai interdiszciplináris összefogásra is szükség van. Ehhez nyújt segítséget központunk komplexitása.

- Mikor nyitottak?

- Cégünk 2003-ban alakult. A Repülőkórházban bérelt rendelőkben kezdtünk foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokat végezni, s erre a tevékenységre, valamint a Repülőorvosi Intézet és a Megyei Kórház szakembereire építve indítottunk menedzserszűrő programot. Saját prevenciós központunkat 2006 novemberében nyitottuk meg Kecskemét szívében, ahol jelenleg hat rendelőben, 200 négyzetméteren mintegy 17 szakterület képviselteti magát.

- Mely szakterületek találhatók meg Önöknél?

- Kardiológia öt szakorvossal, diabetológia, nefrológia, gasztroenterológia, belgyógyászat, fül-orr-gégészet, fogászat, urológia, szemészet, sebészet, emlősebészet, érsebészet, nőgyógyászat, bőrgyógyászat, ultrahang-diagnosztika, foglalkozás-egészségügy, dietetika.

- Milyen képalkotó eljárások és egyéb diagnosztikai módszerek segítik az orvosok munkáját?

- Úgy gondolom, hogy műszerezettségünk kimagasló a régióban. Rendelkezésünkre áll egy modern ultrahang készülék három fejjel (kardiológiai, hüvelyi, hasi), ABPM (24 órás vérnyomásmonitor), Holter EKG, Terheléses EKG. Az egyik legmodernebb fogászati egységkészülék, implantológiai és dento-alveoláris kiegészítőkkel, fogászati röntgenkészülék, fül-orr-gégészeti vizsgálóegység, operációs mikroszkóp, orr és gége endoszkóp, tympanométer, csendes kamra, oftalmoszkóp, dermatoszkóp, videokolposzkóp, kolonoszkóp, gasztroszkóp. Mindezek mellett természetesen labor vizsgálat végzésére is lehetőség nyílik. Központunktól néhányszáz méterre található labordiagnosztikai partnerünk, akik az általunk levett vér- ill. vizeletminta analízisét végzik el.

- Miben különböznek az Önök szolgáltatásai egy kórház szolgáltatásaitól?

- Talán elsődlegesen abban, hogy több figyelem és idő jut egy betegre, emellett ügyelünk a magas szakmai és technikai minőségre, exkluzivitásra, kényelemre. A vizsgálatokat előzetesen egyeztetett időpontban, várakozási idő nélkül, kellemes, kultúrált környezetben a betegre koncentrálva végezzük. A kapott eredményekről, névre szóló, összefoglaló véleményt adunk, melyben szükség esetén javaslatot teszünk további szakvizsgálatokra, gyógykezelésekre, tanácsadásra.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső