Fájt a lába, megműtötte magát a nyugdíjas férfi

A Dunántúlon élő rokkantnyugdíjasnak hatalmas fájdalmai voltak, ezért inkább megoperálta a jobb lábát, amelyiken másfél hónapja érezte először, hogy egy ér ujjnyi vastagon kitágult és lüktet.

A nagyatádi rokkantnyugdíjas férfinak nincs orvosi képzettsége és gyakorlata sem, a műtétre a kínzó fájdalom miatt szánta rá magát.

A mélyvénás trombózis önmagában is veszélyes, nagy fájdalommal járó betegség, de nagyobb baj is lehet belőle, ha a keletkezési helyéről leszakadt vérrög elsodródik, bekerül a tüdőt ellátó artériás hálózatba, és ott tüdőembóliát okoz.Így ismerhetjük fel a tüneteket! A férfi elmondta, azért végezte el magán a műtétet, mert sokára kapott időpontot az érsebészetre, és féltette a lábát. Tudta, hogy egy vérrög akár a halálát is okozhatja.

"Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy 1 centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből", mesélte Seres István a Sonline.hu-nak.

12 tény a mélyvénás trombózisról

Fájdalmai voltak és félt a leszakadó vérrögtől, ezért megoperálta magát

Azóta ugyan nem dagad a férfi lába, viszont a műtött terület begyulladt, és a nyirokcsomói is megduzzadtak. Visszament kontrollra a kórházba, ahol megállapították, helyreállt a vérellátás a lábában.

A rokkantnyugdíjas férfi az egész történetet a Sonline.hu-nak mondta el, a folytatásért kattintson ide!

Elképesztő önműtétek - Dr. Jerri Nielsen amerikai orvosnő 1998-ban nemcsak emlőbiopsziát, de kemoterápiát is végzett magán. - Amanda Feilding brit politikus, művész és kutató koponyalékelést végzett. - Dr. Evan O'Neill Kane amerikai sebész 1919-ben az egyik elfertőződött ujját, 1921-ben pedig a saját vakbelét távolította el. - A mexikói Inés Ramirez azzal került be a történelembe, hogy ez idáig ő az egyetlen olyan nő, aki sikeres császármetszést hajtott végre magán. További érdekes esetekért kattintson!


Az önműtét rendkívül kockázatos, mindenkit óva intünk attól, hogy hasonló módszerrel próbálja gyógyítani magát!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)