EU: Egy jövőbeli egészségügy esélyei és kihívásai

Kövessen minket!

Miután az egészség témáját az utóbbi évben kizárták az EU szolgáltatási irányelvéből, az Európai Bizottság most először speciális szabályozásokat készít elő az egészségügyi szolgáltatásokra.
Ennek a kezdeményezésnek a célja biztos, hatékony és minőségileg értékes egészségügyi rendszerek a tagállamokban.
Az Európai Bizottság szeretné erősíteni a kooperációt, kiépíteni a koordinációt és egyidejűleg biztosítani, hogy az egészségügy terén átveszik a közösségi jogot.
Az egészségügyi szolgáltatók számára ezek a közösségi szabályozások erős befolyást fognak gyakorolni a napi munkájukra. A betegek, de a szolgáltatók mobilitása révén is a tagállamok egészségügye egyre szorosabbá válik. Az új ellátási formák és az új technológiák ezt a folyamatot fel fogják gyorsítani. A gasteini European Health Forum (EHFG), amely Ausztriában Bad Hofgasteinben van okt. 3-tól 6-ig, az  utolsó alkalmat nyújtja a vezető szakértőkkel az EU-ból és a tagállamokból, hogy ezt a fontos témát más érintettekkel megvitassák, mielőtt az Európai Bizottság javaslatait előterjeszti a közösségi intézkedésekre.
Az EHFG 10 eredményes évre tekint vissza, amelyekben Gastein mindig az a hely volt, amelyen a politika, az igazgatás, a gazdaság az ipar és a tudomány képviselői találkoztak, hogy az egészségpolitika aktuális témáit nyíltan és konstruktívan megvitassák. A Forum ezzel minden évben hozzájárul egy jövőképes európai egészségügy kialakításához.
A tagállamok közötti jobb ellátási feltételek és a jobb ellátási minőség, amint azt az Európai Bizottság fejleszteni szeretné, különösen a krónikus beteg emberek javára szolgálnak. Az ezévi EHFG egyik témasúlypontját a krónikus betegek képezik. Bemutatják a tagállamokban a krónikus ellátás fennálló modelljeit, különös figyelemmel a diabétesre és az idősebb emberek speciális szükségleteire. Különösen a fókuszban lesznek az olyan témák, mint az integrált ellátás, a hosszú idejű ellátás és a prevenció.
Egy további workshop az EU három elnökségének (Németország, Portugália és Szlovákia) céljait és eredményeit fogja bemutatni. Más rendezvények az egészségügyi rendszerek teljesítményére, az elektronikus egészségügyi dokumentációra és a rákbetegségek kezelésére koncentrálnak.
Magasrangú politikai képviselőket várnak, mint az osztrák szövetségi kancellár, Kyprianou EU biztos, valamint számos egészségügyi minisztert és sok egészségügyi szakértőt.
Tízéves fennállása alkalmából az EHFG ezévben először adja ki az European Health Awardot. E díjnak a célja egy európai jelentőségű egészségpolitikai kezdeményezés jutalmazása, amely kimutathatóan segített az egészségügyben a kihívásokkal megküzdeni. A zsűri tagjai egyebek között az európai képviselők.
Management & Krankenhaus, 2007, 0, 9, 20.
(Tömörítvény)
Kövesi Ervin
(2007.09.28. 09:22)

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Olvassa el kapcsolódó cikkeinket

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
0, +6 °C
Minimum:
-3, +2 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható csapadék.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag