Engedélyezik a kínai gyógyászatot

A hagyományos kínai gyógyászat területén oklevéllel rendelkező személyek működésükhöz az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK) kérhetnek engedélyt, amelyet alapesetben 5 évre kapnak meg.

A Napi.hu beszámolója szerint a kormány "hagyományos kínai gyógyászat területén oklevéllel rendelkező személy által végezhető egészségügyi tevékenység engedélyezésére vonatkozó szabályokról szóló" rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg.

Kínai gyógyászatra ad pénzt a kormány 2017. július 21-én számoltunk be róla, hogy jelentős kormányzati támogatás felhasználásával bővül a Semmelweis Egyetem infrastruktúrája, a beruházás pedig egy hagyományos kínai orvoslási részleg kialakítását is magában foglalja. De miért költünk ilyesmire pénzt? Kiderül a korábbi cikkünkből.

Engedélyezhető a hagyományos kínai gyógyászat, kínai gyógyászat kínai orvoslás ÁEEK Semmelweis Egyetem akupunktúra
Engedélyezhető a hagyományos kínai gyógyászat

A kérelemnek tartalmaznia kell - egyebek mellett - a kérelmező személyazonosságát és állampolgárságát, továbbá, hogy magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, illetve hiteles magyar fordítást tanulmánya időtartamáról, illetve a bizonyítvány vagy oklevél megszerzése érdekében előírt tanulmányi követelmények sikeres teljesítéséről.

Az ÁEEK a kérelmet és a benyújtott dokumentációt elküldi az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnöksége által létrehozott bizottság részére.

Az ÁEEK a kérelem szerinti tevékenység végzésére feljogosító engedélyt legfeljebb 5 éves - az engedélyezni kért tevékenység végzése szempontjából releváns szakmai tapasztalat hiányában legfeljebb 2 éves - időtartamra adhatja ki.

Az engedély újabb, legfeljebb 5 éves időtartamra akkor újítható meg, ha a kérelmező az engedély szerinti egészségügyi tevékenységet az engedélyben meghatározott időtartam alatt összességében annak legalább kétharmad idejéig önállóan gyakorolta.

Az engedélyek 2018 első napjától kérhetőek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)