Elsősegély-trükkök, amelyeket érdemes ismernünk

Apróbb balesetek szinte mindenkivel történnek - tömegközlekedés közben, a konyhában, a játszótéren vagy sportolásnál. Ilyen esetekre érdemes némi alapvető elsősegélynyújtó tudással rendelkezni.

Szigetelőszalaggal a feltört sarok ellen

Ha új cipőt veszünk, és félünk, hogy feltöri a lábunkat, akkor ragasszuk be az érzékeny részeket szigetelőszalaggal. Jól jön, ha nincs otthon ragtapasz, de akár helyette is bevethető, mivel bizonyos fajtáknál jobban tapad, ezért nem kell aggódnunk, hogy lejön vagy felpöndörödik.

Minden negyedik ember horkol, legalábbis egy brit felmérés adatai szerint. Kétszer valószínűbb továbbá, hogy férfi horkol, mint hogy egy nő. Alábbi cikkünkben öt meglepő módszert gyűjtöttünk össze a horkolás kezelésére.

Tegyünk hagymát a méhcsípésre!

A hagymában olyan anyagok találhatóak, amelyek antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásúak. Ha kihúztuk a fullánkot, nyomjunk néhány percre egy félbevágott hagymát a megcsípett területre, hogy felgyorsítsuk a gyógyulást.

Vérző sebekre intim betét

Egy csúnyán vérző vágást, sebet elláthatunk intim betéttel is, ha nincsen kéznél kötszer. A betét anyaga felszívja a vért, és jóval sterilebb opció, mint egy rongy, törölköző vagy valamilyen ruhadarab.

Kötszer híján akár intim betéttel is kezelhetünk egy vérző vágást
Kötszer híján akár intim betéttel is kezelhetünk egy vérző vágást

Napégésre ecet

Ha csúnyán leégtünk, áztassunk be egy pólót egy rész víz és egy rész ecet (bármilyen fajta jó) keverékébe, csavarjuk ki, és vegyük fel. Az ecet segít kiegyensúlyozni a bőr pH-ját, csillapítani a fájdalmat és a viszketést is. Az is hatásos megoldás, ha némi aloe vera-nedvet jégkocka-tartóban lefagyasztunk, és ezzel simítjuk át a leégett részt.

Cayenne-bors vágásokra

Kis ideig csípni fog, viszont elállítja a vérzést, így ha például elvágjuk az ujjunkat, jól jöhet ez a kis trükk, hogy ne vérezzen sokáig. A Cayenne-borsban található kapszaicin a bőrbe dörzsölve fájdalomcsillapítóként is hathat.

Cukor a megégett nyelvre

Ha valamilyen forró itallal vagy étellel égettük meg a nyelvünket, akkor vegyünk a szánkba egy kis kanál cukrot, és hagyjuk, hogy megolvadjon a nyelvünkön. A cukorban lévő glukóz csillapítja a fájdalmat.

Forrás: liestrong.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)