Élményterápia krónikus beteg gyerekeknek

A kis betegek kezelőorvosaikon keresztül juthatnak be, az önkéntes segítők március16-ig, a táborozók április 5 -ig jelentkezhetnek.
Közép-Kelet Európa modell értékű intézményévé válik a Bátor Tábor Alapítvány. Az alapítvány a régióban egyedülálló módon nemzetközi élményterápiás táborokat szervez krónikusan beteg gyerekeknek. Idén nyáron Cseh-, Lengyel- és Olaszországból, valamint Szlovákiából érkeznek daganatos betegségben szenvedő gyerekek. Július közepén, az ő nevetésüktől lesz hangos a Bátor Tábor Alapítvány 2007. júniusában átadott, minden igényt kielégítő, korszerű, hatvani táborhelye.
2008 nyarán 6 ingyenes turnusba, összesen 400 daganatos, cukorbeteg és JIA betegséggel kezelt táborozót várnak a szervezők. Az elmúlt évekhez hasonlóan 5 turnusban magyar, 1 turnusban azonban, - Közép-Kelet Európában először, - több ország beteg gyerekei vesznek részt az élményterápiás táborban.
7-13 év közötti daganatos betegséggel kezelt gyerekek érkeznek 4 országból, hogy olyan foglalkozásokon vegyenek részt, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük.
Magyar társaikhoz hasonlóan alacsony- és magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, valamint eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak a legnagyobb biztonságban. Emellett kézműveskednek, zenélnek, színjátszanak, fotóznak, és még számtalan közös élményben lesz részük. A programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása.
A Bátor Tábor Alapítvány által szervezett táborok szakmai színvonalát az is biztosítja, hogy a kis betegek kezelőorvosaikon keresztül tudnak jelentkezni, akik kapcsolatban állnak az egyes turnusok folyamán jelen lévő egészségügyi csapattal. A szakorvosok és ápolók a tábor teljes ideje alatt vigyáznak a gyerekek egészségére. Külön erre a célra felépített, a legkorszerűbb igényeknek eleget tevő, de ugyanakkor gyermekbarát orvosi épület segíti az egészségügyi ellátást. A gyerekjelentkezés határideje 2008. április 5.
A Bátor Táborban a felhőtlen jókedvről felnőtt segítők gondoskodnak, akiknek száma csaknerm azonos a táborozó gyerekek létszámával. Minden programtartó, orvos, nővér önkéntesként vesz részt egy-egy nyári turnusban. Az alapítvány több éves tapasztalatára támaszkodva magas színvonalú képzést biztosít számukra, hogy az ő szakértelmük, támogatásuk és barátságuk igazán teljes élménnyé tegye a vidám tábori kalandokat. Az önkéntes segítők március 16-ig jelentkezhetnek.
Bővebb információ: www.batortabor.hu "
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Melegfront

Maximum:
-2, +3 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban szombaton délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag