Ekkor kapják meg a plusz pénzt az egészségügyi dolgozók

Mintegy 160 ezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó kap egyszeri rendkívüli juttatást. A bruttó 500 ezer forintot július 1-jén, a Semmelweis nap alkalmából utalják ki az érintetteknek.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a napokban kiderült mely egészségügyi dolgozók kapják meg a korábban beígért, bruttó 500 ezer forintos egyszeri rendkívüli juttatást. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pedig vasárnap újabb részleteket közölt a kifizetéssel kapcsolatban. Többek között azt, hogy az egészségügyben dolgozók koronavírus-járvány idején tanúsított áldozatvállalásáért és embert próbáló helyzetekben való helytállásáért járó plusz pénzt július 1-jén kapják meg az érintettek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus egészségügy, egészségügyi dolgozók, Semmelweis nap
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus egészségügy, egészségügyi dolgozók, Semmelweis nap

További részletek

Mától visszaállt a normál egészségügyi ellátás - kattintson a részletekért!

Tájékoztatásuk szerint az egészségügyi szolgáltatók dolga, hogy a juttatásra jogosult dolgozóikat lejelentsék - tehát ezt nem a dolgozóknak kell megtenniük. Így ráadásul átláthatóbbá válik a folyamat, és elkerülhető a többszörös kifizetés. Az összegre ugyanis az is csak egyszer jogosult, akit több helyen is foglalkoztatnak. Az egészségügyi dolgozók jutalmának kifizetési kérelmét - a bérkiegészítéshez hasonlóan - a szolgáltatók adminisztrációs rendszerén keresztül kell rögzíteni.

Ezt a jelentést az egészségügyi szolgáltatók végzik és nem jelentkezhet adminisztrációs többletteherként, hiszen már kialakított gyakorlatuk van az ehhez hasonló intézkedések végrehajtásában - közölték. Az intézkedés gördülékenységét az Emmi szerint az is jelzi, hogy a mintegy 11 ezer érintett szolgáltatóból pár nap alatt már 3 ezer leadta az igényét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek.

Felgyógyult a koronavírusból, 1,1 millió dolláros kórházi számlát kapott a 70 éves férfi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció