Egyre több férfi fekszik kés alá

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának adatai szerint egyre több férfi fekszik kés alá, hogy megműttesse a melleit, illetve általánosságban is megnövekedett azoknak a férfi pácienseknek a száma, akik valamilyen plasztikai beavatkozást vesznek igénybe.

A gynecomastia a férfi mellszövet megduzzadását jelenti, és szakértők szerint ennek a kezeltetése miatt nőtt meg 30 százalékkal a mellplasztikát, pontosabban mellkisebbítő műtétet csináltató férfiak száma. A szövetállomány felszaporodásra a mellbimbó mögött megnöveli a férfi mellek méretét, és nőies formájúra alakítja őket.

Hitek és tévhitek a mellről és a mellrákról Az emlő nem csak orvosi szempontból fontos "szerv", hanem - mint a nőiesség szimbóluma - számos érzelmi, lelki kérdéssel is kapcsolatos. Talán emiatt is kering a nők rettegett betegsége, azemlőrákkörül annyi mendemonda. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket - kattintson!

A gynecomastia okai

Az állapot lehet örökletes, de a kialakulásának hátterében hormonális egyensúlyzavar is állhat. Emellett lehet elhízás következménye, és olyanok is vannak, akiknél ez az öregedési folyamat részeként, az életkor előrehaladtával alakul ki.

Már az idősebb férfiak is egyre nagyobb arányban vállalkoznak plasztikai műtétre
Már az idősebb férfiak is egyre nagyobb arányban vállalkoznak plasztikai műtétre

Annak, hogy egyre több férfi szeretné műtéti úton kisebbíteni a mellét, a szakértők szerint több oka is van. Az egyik az, hogy manapság a plasztikai műtétek egyre elfogadottabbak mint a két nem esetében. Emellett egyre több opció elérhető azok számára, akik változtatni szeretnének a külsejükön, a zsírleszívástól egészen a hagyományos mellkisebbítő műtétig, amikor a szövetállomány mellett a felesleges bőrt is eltávolítják.

A közösségi oldalak elterjedése miatt egyre nagyobb a nyomás mindenkik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a külsejéből, illetve egyre tovább próbálnak az emberek fiatalok, vagy legalábbis fiatalos külsejűek maradni, és ez a férfiakra is egyre inkább vonatkozik.

A szakemberek szerint a legtöbb mellkisebbítő műtétet a huszonéves, illetve az ötvenes, vagy hatvanas években járó férfiak csináltatják. A beavatkozás előtt az orvos megvizsgálja, hogy a mell megnagyobbodása milyen eredetű, hogy a probléma gyökerét is kezelni lehessen. Maga a műtét viszonylag kis kockázatú, a felépülés ideje sem túl hosszú, az eredmény pedig látványos, és megnöveli a páciens komfortérzetét és önbizalmát.

Forrás: health.com

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)