Egynapos sebészet lesz Zircen

Egynapos sebészeti beavatkozások ellátását is nyújtó járóbeteg-szakellátót hoznak létre Zircen.

Mintegy 30 ezer ember magas színvonalú ellátását biztosítja majd 2010 végétől a modern, megújuló energiaforrásokkal működő, újdonságként nappali kórházi és egynapos sebészeti beavatkozások ellátását is nyújtó járóbeteg-szakellátó.

A szakrendelőben korszerű diagnosztikai berendezésekkel folytatódnak majd a jelenlegi szakrendelések, például a gasztroenterológia, kardiológia, mozgásszervi rehabilitáció, neurológia, szülészet-nőgyógyászat, traumatológia. A fejlesztés eredményeképp a többcélú kistérségi társulás által működtetett alapellátási ügyelet korszerű körülmények között folytathatja munkáját.

A Zirc Városi Erzsébet Kórház- Rendelőintézetben (amely a HáziPatika.com Év kórháza 2008-as versenyében tisztaság kategóriában első helyezett lett) az "Aktív kórházi ellátásokat kiváltó járó beteg szolgáltatások fejlesztése" nevet viselő konstrukció az Európai Unió Támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A kórházban 2007. április 01-től megszűnt minden akut fekvőbeteg szakellátási tevékenység, a sürgősségi fogadóhely, de ezzel párhuzamosan elmaradt a fekvőbeteg ellátást kiváltó alternatív szolgáltatások fejlesztése, feltételeinek megteremtése. Zirc kistérség lakosainak egészségügyi ellátása, az itt élők esélye az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére az elmúlt 2 évben jelentősen romlott.

Éppen ezért a projekt vezérlő elve a hátrányos helyzet megszüntetése az egészségügyi szolgáltatásokban és a kistérségi lakosság életminőségének javítása. A cél az, hogy a kistérségi szolgáltatások kihasználtabbak legyenek, a szakmabeli eredményeket javítani tudják, új szakrendeléseket indítsanak, a régiekhez pedig biztosítani tudják a megfelelő feltételeket. A program a gyermekellátást, az alacsony rizikójú korosztály ellátását, egészségének, munkaképességének gyors és hatékony helyreállítását támogatja, valamint a krónikus betegségben szenvedők (főként az idősebb korosztály tagjai közt) életminőség-javítását biztosítja.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-1, +5 °C
Minimum:
-8, -2 °C

Hazánkban kedden délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, helyenként tartósan párás, ködös maradhat az idő.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag