Egyedülálló kórházi osztály indult

Lélegeztetési centrum kezdte meg működését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.

Amikor a lélegeztetés az életben maradás feltétele

Az országban egyedülálló, krónikus lélegeztetési centrum kezdte meg működését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.

Tüdőgyógyászat: mivel foglalkozik a pulmonológus? A tüdőgyógyászat az orvostudomány azon szakterülete, amely a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik. A pulmonológus foglalkozik a következőkkel: allergia, asztma, tüdőfibrózis, tüdőgyulladás (a tüdő akut vagy krónikus gyulladása), tüdődaganat (kissejtes és nem kissejtes tüdőrák), adenokarcinóma, laphámrák, nagysejtes tüdőrák, krónikus légúti gyulladás (COPD), intersticiális tüdőbetegség, tüdőembólia, tbc (tüdőbaj, gümőkór), de a refluxhoz társuló légúti tünetek ellátása és kezelése és a légzési elégtelenség (pl.alvásközbeni légzéskimaradás) diagnózisa, kezelése is ide tartozik.

Ez ma a tüdőgyógyászati ellátás legmagasabb szintje, lélegeztetés lélegeztetési terápia mesterséges lélegeztetés Országos Korányi Pulmonológiai Intézet
Ez a centrum a tüdőgyógyászati ellátás legmagasabb szintje

Kovács Gábor, az intézet főigazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta, a tüdőgyógyászati ellátás legmagasabb szintjét képviselő országos intézet területén önálló épületben, egyágyas szobákban, otthonos körülményeket teremtve tudják elhelyezni a különböző betegségek miatt hosszú időn át, akár éveken, évtizedeken keresztül gépi lélegeztetésre szorulókat.

10-12 ilyen osztályra lenne szükség országszerte

A most átadott osztály azoknak a tartósan lélegeztetett betegeknek is hátteret biztosít, akiket otthon lélegeztetnek - tette hozzá a főigazgató-főorvos.

Pénzes István, az osztály vezetője arról beszélt, hogy egyre több a légzési elégtelenséggel kórházba kerülő beteg, akinek a lélegeztetésterápia az életben maradás feltétele. Mint mondta, 10-12 ilyen osztályra lenne szükség országszerte.

20 éve lélegeztetőgépen

Az RTL Híradónknak nyilatkozott egy olyan beteg, aki már több mint 20 éve van ágyhoz kötve. Most 5 társával együtt otthonos környezetben élhet, mégis kórházi körülmények között:

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: