Éger István mentőzni fog

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) új elnöke a 105-ös busszal jár majd be dolgozni, míg a leköszönő elnök folytatja mentőorvosi munkáját.

"Földindulás-szerű győzelmet aratott az Újratervezés orvoscsoport a Magyar Orvosi Kamara tisztújításán" - írja a nepszava.hu annak kapcsán, hogy a múlt hétvégi szavazás értelmében Kincses Gyula váltja a 16 év után leköszönő Éger Istvánt a MOK elnöki székében. Emellett a két alelnöki és a fogorvosi alelnöki posztot is az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoportból szerveződött Újratervezés tagjai töltik be ezentúl Álmos Péter pszichiáter, Lénárd Rita belgyógyász és Nagy Ákos, az őszi fogorvossztrájk szervezője személyében.

Teljesen új vezetés állt a Magyar Orvosi Kamara élére
Teljesen új vezetés állt a Magyar Orvosi Kamara élére

Kincses Gyula határozott szándéka, hogy egy héten átlagosan két napot országjárással töltsön. Részletek itt.

A lap kérdésére Kincses Gyula elmondta, átvilágítják a kamara mögötti céghálót, amelynek működése egyelőre kevésbé átlátható. A szervezet apparátusa kapcsán pedig úgy fogalmazott, "aki képes megbarátkozni az új vezetés munkastílusával, moráljával, az jöhet velünk. Nincs olyan elhatározás, hogy bárkit is le kellene cserélni vagy ki kellene rúgni." Kitért rá, nem tartja meg az előző elnök milliós javadalmazását, csupán akkora tiszteletdíjat szeretne, mint amekkora az életkora és szakképesítése alapján kijárna neki a közellátásban. Hivatali autót sem fog a hétköznapokban használni: a 105-ös busszal jár majd be a kamarába, a vidéki helyszínekre való utazáshoz pedig keres valamilyen megoldást.

Éger István úgy véli, remek feltételeket, képzett munkatársakat, kiváló infrastruktúrát, jó pénzügyi helyzetet hagytak az új vezetésre. Hozzátette, miután a régi vezetésből senki sem maradt a helyén, az Újratervezésnek nem lesz nekik könnyű felvenni a fordulatot. A leköszönő elnök a nepszava.hu kérdésére elmondta, a jövőben folytatja orvosi munkáját. "Büszke vagyok arra, hogy 63 évesen még elég jó a fizikumom ahhoz, hogy kivonuló mentőorvosként dolgozzam, amit évtizedek óta nagy örömmel teszek" - mondta el.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő