CaliVita Nemzetközi Véradó Nap és Guinness rekord kísérlet

A CaliVita mindig is elkötelezett volt az egészséges életvezetés mellett, és ehhez folyamatosan igyekszik hozzájárulni termékein keresztül és konkrét segítségnyújtással egyaránt. Idén olyan dologgal szeretne segíteni embertársainknak, amely mindannyiunkban közös: a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együtt célul tűzte ki, hogy megdönti a tömeges véradás világrekordját. A rekordkísérlet célja, hogy 2007. május 11-12-én a jelenlegi hivatalos rekordnál (melyet India tart 18 ezer résztvevővel) többen jöjjenek el véradók 12 közép-kelet európai országban. A kísérletben részt vevő országok: Bosznia, Bulgária, Csehország, Horvátország Lengyelország, Magyarország, Macedónia, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna.

Időpont: 2007. május 11-12.

Magyarországi helyszínek:
Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Mohács, Nyíregyháza, Orosháza, Pécs, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szentes, Szolnok, Tatabánya, Vác, Veszprém, Zalaegerszeg


A véradásról
A vér a XX. század elejétől a gyógyítás nélkülözhetetlen eszköze: nagy szerepet játszik a különböző műtéteknél, kezeléseknél, de még a gyógyszerek gyártásában is. A legtöbb országban a rendszeres véradóknak köszönhetően biztosított a vérellátás, de mindig szükség van újabb és újabb önkéntesekre is. Egy egységnyi levett vérrel akár három életet is megmenthetünk, mert ebből a mennyiségből három vérkészítmény készül. A véradás egyéni haszna, hogy a véradók a rendszeres orvosi vizsgálatnak köszönhetően - azon túl, hogy tudhatják, hogy egészségesek - hamarabb kerülnek "orvoskézre", ha bármilyen betegség miatt mégis rendellenes vérképet találnak náluk, emellett vérükről vércsoport-analízis is készül.

Véradásra jelentkezhet mindenki, aki 18 és 65 év közötti egészséges, legalább 50 kg testsúlyú felnőtt, és akinek legutóbbi véradása óta legalább 8 hét eltelt.
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Melegfront

Maximum:
-2, +3 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban szombaton délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag