Beindult a kórházeladás

Árverezik az OPNI egy részét és a sváb-hegyi gyermekkórház ingatlanjait
Megkezdődött az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) eladása. Kiírták a pályázatot az állam tulajdonában és az OPNI kezelésében lévő Völgy utcai telekre és a közel 11 000 négyzetméter területű volt kórházi ingatlanra. Az ajánlattétel határideje szeptember 6-a, 10 óra. Meghirdették továbbá az ugyancsak állami tulajdonú sváb-hegyi gyermekkórház öt ingatlanának eladását is, erre szeptember 5-én ugyancsak 10 órakor lehet licitálni. A Világgazdaság információit a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) lapunknak megerősítette. Korábban egyébként az OPNI egészének értékét 4,5 milliárdra taksálták, a 40 hektáros telken lévő ingatlanok ebből 3,9 milliárdot kóstálnak, a sváb-hegyi ingatlanok értékéről nincs tudomásunk.
A várható bevételekről a KVI azért nem tájékoztatott, mert a pályázati eljárás folyamatban van - közölték lapunkkal. Megtudtuk viszont, hogy az értékesítésből származó bevétel felhasználását az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvény, az államháztartás hatékony működését megalapozó, valamint a bevételek felhasználását általánosan szabályozó kormányhatározat és -rendelet írja elő. Így jelenleg nem tudható az sem, mi lesz a vételár sorsa.
A KVI arról is tájékoztatott, hogy áprilisban értékesítették az ÁNTSZ vagyonkezelésében lévő fővárosi, Andrássy út 82. szám alatti ingatlant.
Az ingatlanok eladásából származó összeget a KVI-nek - az értékesítés igazolt költségeinek és az értékesítést terhelő áfabefizetési kötelezettség fedezetén felüli összegét - a bevétel jóváírását követő 15 napon belül a központi költségvetésbe kell befizetniük, amennyiben nem nyújtanak be úgynevezett viszszahagyási kérelmet.
Az állami tulajdonban lévő kincstári vagyon elsődleges értékesítése nyilvános pályázaton, árverésen történik. Az eladást 250 millió forint egyedi bruttó forgalmiérték-határig a KVI vezérigazgatója hagyhatja jóvá, az e fölötti értékről a pénzügyminiszter dönt. Műemlékek, illetve védett természeti értékek esetén az illetékes miniszter előzetes jóváhagyása is szükséges - tájékoztatott a KVI.

x
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+1, +6 °C
Minimum:
-2, +3 °C

Hazánkban szerdán délelőtt szakadozik, csökken a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag