Az új tb-törvény visszavonását követelik

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) embertelennek, a szolidaritás sárba tiprásának tartja a társadalombiztosítási ellátásról szóló új törvényt, ezért annak visszavonását követeli.

Az új jogszabály csaknem félmillió embertől készül megvonni az orvosi ellátást. Ez a törvény a beteget az orvos ellen, a munkavállalót a munkáltató ellen, az egészséges embert pedig a beteg ellen fordítja - írták a közleményben. A szervezet szerint az új tb-törvény üzenete az, hogy akinek nincs pénze a gyógyulásra, az haljon meg.

társadalombiztosítás, tb-jogosultság, tb-tartozás, tb-járulék, egészségügyi ellátás, tb-törvény, MASZSZ
"Ez a törvény a beteget az orvos ellen fordítja." Fotó: iStock

Nagy a felháborodás

Az orvosok ezt gondolják az új tb-törvényről - kattintson!

A jövőben mindenkinek ajánlott meggyőződni arról, a munkáltatója vajon befizeti-e utána a tb-járulékot. A törvény szerint ugyanis akinek háromhavi járuléknak megfelelő - tehát 23 ezer forintnyi - hátraléka mutatkozik a számláján, az elesik az ingyenes ellátástól. Így a máskor rutin vizsgálatért több tízezret, komolyabb beavatkozásért pedig több százezret vagy akár egymillió forintnál is többet kell fizetnie - figyelmeztetnek a közleményben. A MASZSZ szerint ráadásul az orvosok is képtelen helyzetbe kerülhetnek azzal, hogy a nem fizetőktől meg kell tagadniuk az ellátást, hiszen a gyógyításra esküdtek fel.

Az új törvény megszavazásáig szinte hét lakat alatt tartották a tervezetet, így a szakszervezeteknek sem volt alkalmuk tiltakozni és megállítani az új szabályozás elrendelését - véli Kordás László, a szervezet elnöke.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső