Az orvoselvándorlást így állítanák meg

Egy komplex rendszer részeként képzeli el az orvosi bérrendezést a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

A köztestület által elkészített és nyilvánosságra hozott bértáblaajánlásról már volt egy tárgyalási forduló az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselőivel. A további tárgyalásokon viszont nemcsak a bérről, hanem az egész egészségügyi rendszer finanszírozási átalakításáról is szó lesz - közölte Kincses Gyula, a kamara elnöke.

orvosok, egészségügyi dolgozók, egészségügy, béremelés,
orvosok, egészségügyi dolgozók, egészségügy, béremelés,

Csökkenhet az orvoselvándorlás

Ennyit keres egy magyar orvos - kattintson!

A kamara által kidolgozott bértábla-javaslat alapja az osztrák bértábla 70 százaléka. Ha az abban foglaltak megvalósulnak Magyarországon, akkor csökken az orvoselvándorlás, a most külföldön dolgozó magyar orvosok hazajönnének, és megszűnne, illetve büntethető lenne a hálapénz - véli Álmos Péter, a MOK alelnöke.

A MOK javaslata szerint a rendszerbe belépő, kezdő rezidensnek 687 ezer forint lenne a bruttó alapbére. Egy öt éve rezidensként dolgozó már 875 ezer, egy kezdő szakorvos 1,1 millió, egy 37 éves szakorvosi tapasztalattal rendelkező orvos pedig több mint 2 millió forintos bruttó bérre számíthatna.

Egyébként az egészségügyi dolgozók képviseleti szerve is készül saját bértáblával. Az abban szereplő bértételek várhatóan hasonlóak majd a kamara által javasolthoz.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés