Az "Év Kórháza" internetes szavazásnak a Pfizer idén is a főszponzora (x)

A Pfizer Gyógyszergyár a kezdetektől - 2005-től, immár negyedik alkalommal - támogatja az Év Kórháza programot.

Mivel a Pfizer biztonságos, hatásos gyógyszereivel a betegek és az egészségügyi ellátórendszer segítése mellett kötelezte el magát, fontosnak tartjuk, hogy ilyen nagy nyilvánosság előtt zajló szavazást és kórházak közötti versenyt támogassunk. Bízunk benne, hogy a verseny eredményeként a laikusok és az orvos szakma is hasznos információkhoz jut, és az online szavazás eléri azon kitűzött célját, hogy hozzájárulhasson a hazai kórházak megbecsültségének emeléséhez. Mint az egészségszektorban működő vállalat, elkötelezetten segítünk minden olyan eseményt, kezdeményezést, amely arra hivatott, hogy a lakosság körében növelje az őket ellátó kórházak megbecsültségét, és megerősítse az emberekben azt, hogy jó és lelkiismeretes kezekbe kerülnek a betegellátó intézményekben. Az egyike azon kezdeményezéseknek, amelyek ezt a célt szolgálják, ezért mi büszkén állunk mellé.

Magyarországon szükség van modern, mindenki számára elérhető egészségügyi rendszer létrehozására, amely magasabb szintű ellátást nyújt az állampolgároknak, a betegségek megelőzésére és innovációs termékek befogadására fekteti a hangsúlyt. A magyar társadalom jogosult magasabb színvonalú szolgáltatásokra, új és innovatív gyógyszerekre. A Pfizer globálisan elkötelezett abban, hogy "Együtt dolgozzunk egy egészségesebb világért". Tevékenységeink között szerepel az olyan programok támogatása, amelyek az egészségtudat erősítését és megtartását segítik elő. Egészségszűrő és ismeretterjesztő programjaink megvalósításával a betegségek megelőzését illetve korai diagnosztizálását tűztük ki célul.

A társadalom iránti felelősségünk tudatát híven tükrözi az alapítványok támogatásának mértéke, és az egészségügyi intézmények ellátása orvosi készülékekkel, valamint a működésüket fejlesztő eszközökkel. Kiemelt fontossággal kezeljük a háziorvos képzés segítését, és a mentőszolgálat támogatását. Gyógyszerpalettánkon számos kór megelőzését, gyógyítását szolgáló készítmény megtalálható.

A főbb terápiás területek, ahol ígéretes új készítményeink jelen vannak: az onkológia, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség és a dohányzásról való leszokás. A széles körben ismert és alkalmazott, gyakran már anekdotákban is megjelenített Pfizer-készítményt a világon sok millió férfi használja, nagy megelégedéssel. Kiemelten fontos számunkra a dohányzásról történő leszokás terápiás területe is, hiszen ez a káros szenvedély sok betegség forrása, és nem csak az egyénnek árt, hanem az egész társadalomnak is. Meggyőződésünk, hogy csak akkor biztosítható a jó minőségű egészségügyi ellátás és a betegek új, innovatív gyógyszerekhez való hozzáférése, ha az eredeti és a másolat (más néven: generikus) készítmények a piacon egyensúlyban vannak. Ez annyit jelent, hogy megfelelő teret kell engedni az eredeti gyógyszereknek is, hiszen nélkülük nincs miből utángyártani a generikus készítményt.

A Pfizer-ről

Az amerikai Pfizer a világ legnagyobb gyógyszeripari vállalata. A cég működését 1849-ben, kis vegyipari gyárként kezdte. A Pfizer a II. Világháború éveiben vált hatalmas konszernné - akkor, amikor a penicillin tömeggyártására hatékony, új technológiát fejlesztett ki. Nevéhez fűződik az első széles spektrumú antibiotikum kifejlesztése. Azóta, hogy 2000-ben a Warner-Lambert, majd 2003-ban a Pharmacia gyógyszercégeket is sikerült felvásárolnia, a világ 5 legnagyobb vállalata közé sorolják. Központja az Egyesült Államokban, New Yorkban található. Itt, illetve Angliában működnek legfőbb kutató bázisai is. 2007-ben kutatásfejlesztésre 8,1 milliárd dollárt - az éves magyarországi egészségügyi büdzsével azonos összeget - fordított a költségvetéséből.

A Pfizer Inc. ma az ember- és állatgyógyászatban alkalmazott, innovatív, vényköteles készítmények előállításával foglalkozik. Minden egyes nap kb. 40 millió embert kezelnek a Pfizer által fejlesztett gyógyszerekkel a világon. Jelenleg összesen 122. 000 embert foglalkoztat, magyarországi leányvállalata 1991. májusa óta Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Vállalat néven működik.

Pfizer - Eredeti Gyógyszerek Világszínvonalon

Társ a gyógyításban
1123 Budapest, Alkotás u. 53. Tel.: 488-3700

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)