Aluszékony és fáj minden porcikája? Ez lehet az oka!

A gyenge melegfronti hatás miatt ma fejfájás és fáradékonyság jelentkezhet, a hideg idő pedig megkeserítheti az ízületesek mai napját.

Ma délelőtt nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső megyékben hószállingózás, havazás fordul elő. Keleten a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Délután az erősen felhős égből az északkeleti megyék kivételével többfelé fordul elő havazás, hószállingózás, a Kisalföldön havas eső. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban -10, -2 fok várható, a hőmérséklet csúcsértéke -3, 2 fok között alakul, késő este pedig -6, -1 fok lesz.

Gyenge melegfronti hatás várható: a frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság, álmosság jelentkezhet. Hajnalban erős fagyokra lehet számítani, a derült, fagyzugos tájakon -10 fok körül alakul a minimum, de napközben is csupán fagypont közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Öltözzünk téliesen, rétegesen, szükség lesz a sapkára, sálra, kesztyűre is. A hideg időben az ízületek a megszokottnál jobban sajoghatnak. A csapadékos, időnként szeles időnek köszönhetően a levegő minősége kiváló. Az autósok többfelé találkozhatnak havas, csúszós útburkolattal, valamint erős oldalszéllel a Kisalföldön és a középső megyékben. A magasban történő melegedés miatt figyelmetlenebbek lehetünk, lassulnak a reflexek, növekszik a reakcióidő. A légszennyezettség és a porkoncentráció alacsony, alig változik.

Keresse minden nap az Orvosmeteorológiai előrejelzést a HáziPatika.com-on!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)