A Tűzoltó utcai Gyermekklinikára MINI-vel viszik a vért

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikára MINI-vel viszik a vért

Egy vérszállító autót, pénzadományt és ajándékokat adott át a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának a Brit Nagykövetség, a Mini Club Hungary és a BMW Magyarország, mivel ötvenedik születésnapját ünnepli idén a MINI.

Vérszállító MINI autót kapott a klinika

Vérszállító MINI autót kapott a klinika

A szombati átadón Greg Dorey, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, egyben a Mini hazai jubileumi évének Tiszteletbeli Fővédnöke, a Mini Club Hungary tagjai és a Brit Nagykövetség dolgozói által összegyűjtött pénzadományt (illetve az azt jelképező csekket) valamint a Britannica International School, a követség dolgozói és a klub által gyűjtött gyermekjátékokat, könyveket, valamint ruhákat adott át a klinika képviselőjének, Prof. Dr. Fekete György igazgatónak. A márka jogtulajdonosa magyarországi leányvállalatának képviseletében pedig Henning Putzke, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója egy MINI One típusú személyautó kulcsát adta át a professzornak. A felajánlás révén az autót a daganatos gyermekeket gyógyító intézmény fél éven keresztül sürgősségi vérszállításra használhatja.

Az átadási ceremónián a gyermekklinika páciensei is kipróbálhatták, hogy megy a félszázados születésnapját ünneplő kisautó: a jubileumot többek között felvonulással is megtisztelő rajongói klub tagjai autókázásokra vitték a kis betegeket.

"A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt daganatos és leukémiás gyerekek számára óriási élmény, ha csak rövid időre is megfeledkezhetnek a kórház falai között eltöltött hosszú hetek, hónapok egyhangúságáról, az emberpróbáló kezelésekről. Klinikánk munkatársai és a nálunk működő közhasznú szervezetek, így a Játszóház Alapítvány és a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány is keményen dolgoznak azért, hogy a betegek gyermekbarát, vidám környezetben gyógyulhassanak. A sok nagylelkű adomány mellett ezért nagyon sokat jelent számunkra az is, hogy a gyerekek részt vehettek ezen a rendhagyó autózáson. Minden munkatársam, a gyerekek és szüleik nevében is szeretném megköszönni az önzetlen segítséget és a felejthetetlen délutánt" - mondta dr. Fekete György klinikaigazgató.

"Fontos, hogy a gazdasági válság idején ne feledkezzünk meg az elesettekről. Nemcsak Magyarországon, hanem a világ szegényebb részeiben is. Külön öröm számomra, hogy a Mini jubileumi évét egy ilyen karitatív tevékenységgel sikerült összekötni, és hogy ennek magam is részese lehetek" - tette hozzá Greg Dorey, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.

A MINI márka világszerte igyekszik felelősen viselkedni: az idén május 16-án megrendezett AIDS-ellenes Life Ball-t is minden évben támogatja. A márka évente felajánl egy autót egy neves divattervezőnek, aki azt saját képére formálja és a jótékonysági bálon mutatják be. A design autót ezek után az ebay-en szokták elárverezni, a bevételből pedig az AIDS-ellenes kutatásokat támogatják.
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-1, +4 °C
Minimum:
-6, -1 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt változaón felhős lesz az ég, a Dunántúlon helyenként alakulhatnak ki hózáporok, gyenge havazás, az ország más részein nem várható csapadék.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag