"A mentőzés a világ leggyönyörűbb hivatása"

A járvány ideje alatt az egész ország megismerhette Győrfi Pált, a mentőszolgálat szóvivőjét. Ő mégis azt szeretné, ha kevesebbet szerepelne a képernyőn. A szóvivővel a Nők Lapja Egészség készített interjút.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként Győrfi Pál eddig is sokat szerepelt a televízióban, a járvány kitörése óta azonban tényleg országos hírnévre tett szert. Az elmúlt hónapokban mémek tucatjai születtek az otthonmaradásra buzdító videóiból, sőt még édességeket is neveztek el róla. "A cukrászmester megkeresett a tervével, és elmondta, hogy a tortából befolyó pénzzel a komáromi mentőállomást fogják támogatni - természetesen igent mondtam. Megkóstoltam, finom! Újfehértón fagylaltot is készítettek nemrég Győrfi Pálesz néven, azt sajnos nem tudtam még megkóstolni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen ez az egyébként alkoholos fagyi, csak legyen, aki helyettem vezet vissza Újfehértóról" - mondta el a szóvivő a Nők Lapja Egészségnek adott interjúban.

Koronavírus: Győrfi Pál fia is "besokallt" Győrfi Pál fia, Dániel egy humoros videóval dolgozza fel apja figyelemfelhívó üzenetét. A márciusi felvételt az alábbi linkre kattintva nézheti meg.

"Itt nagyon sokat lehet tenni a jó oldalért"

Az interjúban azt is elárulta, hogy már gyermekkora óta mentőorvosnak készült, amihez az is hozzájárult, hogy a családja a Markó utcai mentőállomás közelében lakott. A mentős szakmát máig az egyik leggyönyörűbb hivatásnak tartja. "A világ nagy harcában, ahol a világosság és a sötétség, a jó és a rossz küzd egymással, itt nagyon sokat lehet tenni a jó oldalért" - mondta el az interjúban Győrfi Pál. Mivel azonban a nyitottság és a szereplési vágy sosem állt távol tőle, egy PR-képzést követően örömmel foglalta el a szóvivői pozíciót. Ennek már 18 éve, és a döntését azóta sem bánta meg.

"Itt nagyon sokat lehet tenni a jó oldalért" Fotó: Szuda Sándor/HáziPatika.com
"Itt nagyon sokat lehet tenni a jó oldalért" Fotó: Szuda Sándor/HáziPatika.com

A mentőszolgálati szóvivői pozíció hungarikumnak tekinthető, más országokban egységes szervezetük sincsen a mentőknek: a kórházakból lehet őket hívni, illetve bizonyos alapítványok, cégek működtetnek autókat. Éppen ezért külföldi példa sincs arra, hogy a mentők képviselője a híradók mindennapos szereplője lenne. Győrfi Pál azonban mégsem bánja ezt, hiszen a fő, hogy az üzenet, amit közvetítenek, mindenkinek átmenjen. "Bár jólesik a felém áradó szeretet, de az ország szempontjából az lenne a legjobb, ha a járványveszély mielőbb enyhülne, így az arcom sem tűnne fel olyan nagyon gyakran" - mondta el a szóvivő.

A Győrfi Pállal készített teljes interjút a Nők Lapja Egészség 2020. június-júliusi számában olvashatják el.

Nők Lapja Egészség 2020. június-július
Nők Lapja Egészség 2020. június-július

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés