A Medicover Zrt. megnyitotta harmadik egészségközpontját

A minőségi egészségügyi szolgáltatások iránti kereslet növekedését és a magán-egészségügyi szektor növekvő szerepét jelzi, hogy az elmúlt években a magánszolgáltatók száma megnőtt, piaci részesedésük az állami egészségügy mellett egyre jelentősebb. A tendenciát igazolja, hogy a Medicover Zrt., Magyarország és Közép-Kelet Európa vezető magán-egészségügyi szolgáltatója a régióban ötvenedik, Budapesten pedig harmadik egészségközpontját nyitotta meg a mai napon. A cég vezetése szerint az egészségügyi reform a magánszolgáltatók számára is új helyzetet teremthet.

Az elmúlt években a magán-egészségügyi szolgáltatók szerepe megnövekedett az állami egészségügy mellett. Míg 2000-ben az egészségügyi finanszírozás 21% volt magánfinanszírozás, 2006-ban ez a szám már 27% (OECD adat). A növekvő fogyasztói keresletet és a minőségi szolgáltatások iránti igényt jól tükrözi, hogy a mai napon a Medicover Zrt. megnyitotta harmadik egészségközpontját Budapesten, a Szépvölgyi Business Parkban.

A svéd tulajdonban levő Medicover Zrt. 1998-ban lépett a magyarországi piacra, építve a minőségi egészségügyi szolgáltatások iránti kereslet várható növekedésére. A West End Irodaházban működő, járóbeteg-ellátással foglalkozó egészségközpontja mellett 2005-ben megnyílt foglalkozás-egészségügyi rendelője az XI. kerületi Infoparkban. A Medicover Zrt. ma több mint 25 000 ügyféllel rendelkezik elsősorban 550 céges ügyfelén keresztül. 22 szakterületen mintegy 50 orvost foglalkoztat, 7 kihelyezett rendelőt működtet, és a három budapesti egészségközpont mellett több mint 70 településen, szerződéses partnerein keresztül 260 helyszínen van jelen. A Szépvölgyi Business Parkban kialakított egészségközpont 500 m2-en várja az ügyfeleket járóbeteg-ellátásra és egészségügyi szűrésekre.

Grossmann Péter, a Medicover Zrt. vezérigazgatója, Csehország, Szlovákia és Magyarország regionális igazgatója szerint a folyamatban levő egészségügyi reform cégükre is hatással lesz, hiszen az egészségügyi szolgáltatók piaca átszerveződik, változnak az ellátás és a finanszírozás feltételei. A szakember arra számít, hogy ettől függetlenül is folyamatosan nő a magánszemélyek és a cégek részéről a kereslet a minőségi egészségügyi szolgáltatások iránt, és a növekvő elvárások serkentik a versenyt. Grossmann Péter szerint akár egy-, akár több-biztosítós modell lesz, a szolgáltatóknak mindenképpen cél- és eredményorientálttá kell válniuk. A nyereségre törekvő egészségbiztosítóknál pedig előtérbe kerül a prevenció, mint megtérülő befektetés.

A magyarországi halálozási okok jelentős része megelőzhető lenne megfelelő egészségtudatossággal, a szűréseken való rendszeres részvétellel. A Medicover Zrt. célkitűzése, hogy tudatosítsa a lakosságban a prevenció fontosságát, ennek érdekében a hivatalos megnyitó keretében a cég bejelentette a Medicover Alapítvány (Medicover Foundation) most induló országos szűrőprogram-pályázatát, amelyre önkormányzatok és civil szervezetek pályázhatnak.

A Medicover Alapítvány (Medicover Foundation) szűrőprogram-pályázata:

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek a leggyakoribb halálozási okok. Összehasonlítva az Egyesült Királysággal, minden magyar állampolgár 10 évvel tovább és jobb életminőségben élhetne, ha megfelelő, a prevencióra hangsúlyt fektető egészségügyi ellátásban részesülne. A Medicover elkötelezett abban, hogy a helyi közösségeket támogassa, és hogy a Medicover Alapítvány szűrőprogram-pályázatával hozzájáruljon a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőző szűréséhez.
A Medicover Alapítvány szűrőprogram-pályázatára önkormányzatok és civil szervezetek pályázhatnak. A 20 ezer eurós költségvetésű program 20-30 helyszínen mintegy 1500-2000 ember egészségügyi szűrését teszi lehetővé. A vizsgálatokat a Medicover orvosai és nővérei végzik majd. A szűrés a következőket tartalmazza: vércukor- és koleszterinszint mérés, vérnyomásmérés, BMI, haskörfogat, testzsírszázalék és CO-kilégzés mérés. A szűrések mellett a résztvevők előadásokat hallhatnak az egészséges életmódról, egészséges táplálkozásról, diétáról, a szív-és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorairól és a dohányzásról való leszokásról.
A pályázatokat független szakmai zsűri bírálja el.
A szűrések eredményeit a Medicover - természetesen nevek nélkül - átadja a Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Megelőzésének és Kezelésének Nemzeti Programja számára tudományos és ismeretterjesztési célokra.
A pályázat hivatalos meghirdetésének időpontja: 2007. június
A pályázatok elbírálásának és az eredmények kihirdetésének időpontja: 2007. szeptember

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+6, +11 °C
Minimum:
-1, +4 °C

Hazánkban pénteken délelőtt tovább szakadozik, csökken a felhőzet, csapadék nem lesz.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag

Influenzahíradó

február 04. - február 10.
Influenzás tünetekkel
orvoshoz fordulók száma:
67 900
  • 0-14 évesek
  • 15-34 évesek
  • 35-59 évesek
  • 60 év felettiek