A legegészségesebb tízéves

Ön szerint milyennek kell lennie egy tízévesnek? Energikusnak, egészségesnek, fittnek, aktívnak, soha meg nem állónak? Szerintünk igen, és büszkék vagyunk rá, hogy a HáziPatika.com is éppen ilyen. Ráadásul éppen ma tízéves!

1999. április másodikán maroknyi fiatalember figyelte a számítógép monitorát. Vajon rátalálnak-e a magyar internetezők a legfrissebb hazai honlapra? Érdekelni fogja-e őket a féléves fejlesztés eredményeként született portál, szépnek találják-e majd a grafikát, hasznosnak a tartalmát? Akkor még talán senki sem mert arra gondolni, hogy mi lesz tíz év múlva.

Aznap a látogatók 438 oldalt töltöttek le a HáziPatika.com szerveréről. Az elmúlt hónapban a napi átlag meghaladta a 140.000 oldalletöltést. Úgy gondoljuk, ennél nagyobb elismerést nem is kaphatunk, mint az Önök bizalmát, kedves HáziPatika.com-látogatók!

Tíz év, öt portál

A HáziPatika.com hamar népszerű lett a hazai és a határainkon túli magyar anyanyelvű internetezők körében. Már az indulás évében elnyertük az Első Magyar Webverseny közönség- és fődíját, és az alapítók az időközben egyre gyarapodó csapattal együtt új ötletek megvalósításába kezdtek. Sorra jelentek meg az azóta is nagy népszerűségnek örvendő rovatok, szolgáltatások a portálon, s rövidesen a webáruház is megnyitotta virtuális kapuit. Alig pár év múlva, 2002-ben pedig a kistestvér is megszületett, hiszen augusztusban elindult a . A kifejezetten gyermeket tervező és kisgyermekes szülők oldalának szánt ötletből mára szintén tekintélyes portál növekedett, pezsgő társasági (fórum-) élettel, rengeteg hasznos ötlettel és tanáccsal. Számos olyan visszatérő látogatónk van, aki már első gyermeke születésekor is rendszeres olvasónk volt, és azóta a második-harmadik kistestvér is megérkezett a családba!

Az interneten sokáig csak a fiatalabb korosztály képviseltette magát, ám a komolyabb egészségügyi problémák főleg az idősebbnek tartott, ötven év felettiek között jelennek meg. Miért ne lehetne nekik is egy internetes oldaluk, ahol mindent megtudhatnak az egészségükről és az őket érintő betegségekről? - tettük fel magunknak a kérdést pár éve. Másfél év kitartó munkáját követően 2007 őszétől várja látogatóit az nevű oldalunk, ahol kifejezetten ennek a korosztálynak szóló egészségügyi tanácsokkal és információkkal jelentkezünk.

Kíváncsi arra, hogy mivel foglalkozik a HáziPatika.com csoport további két portálja? Ez is mindjárt kiderül!

Vásároljon egészséget vagy önfeledt perceket!

Természetes igény, hogy az interneten olvasott termékekről pár kattintással mindent megtudjunk, sőt akár meg is rendelhessük őket. Ezért jött létre először egy kis online könyvesbolt oldalainkon, amely hamarosan egészségvédő termékekkel is bővült. Az egészségáruháznak elnevezett részlegünk szintén dinamikusan bővült az évek során, és a közelmúltban ki is nőtte a HáziPatika.com kereteit: így jött létre a korábbi online áruház átalakításával és jelentős bővítésével az , amelyben szinte minden olyan terméket megvásárolhatnak az interneten keresztül, amely az egészséggel kapcsolatos, legyen az könyv, dvd vagy drogériai készítmény, netán technikai eszköz. Az Egészségbolt.hu oldalain jelenleg 33 kategóriában kereshetnek a közel kétezer termék közül, amelyet futárszolgálat szállít házhoz megrendelésük után.

"Még több önfeledt percet szeretne? Vajon mi történik a színfalak mögött a HáziPatika.com szerkesztőségében? Ismerkedjen meg - a szokásostól eltérő formában - velünk és a munkánkkal!" Az élet azonban nem lenne teljes gyermekek nélkül, az ő életük (no és persze ilyenkor a szülőké is valamilyen mértékben) a játékról szól. Az elfoglalt, örökös időhiányban szenvedő szülők persze mindent megtesznek, hogy gyermekük a lehető legjobb, biztonságos és tartós játékkal játszhasson, és ehhez nagy segítséget jelent az internet. Nekik is tudunk segítséget adni, és a bőséges mennyiségű információ áttanulmányozása után meg is rendelhetik az áhított játékot. 2008. január elsejétől a HáziPatika.com csoport tagjává vált a JátékCity.hu online áruháza, amely már addig is a legnagyobb kínálatú online játékbolt volt. A folyamatosan növekvő kínálat és a vásárlók igényei azonban itt is változást sürgettek: a néven a közelmúltban megújult áruház sokkal több játékot, és mellettük már minden olyan terméket kínál, amely egy babának vagy kisgyermeknek szükséges lehet.

Így lett hát a kezdeti weboldalból egy több portált magába foglaló csoport, ahol egy helyen megtalálhat minden információt vagy terméket, legyen szó a legfiatalabbak vagy éppen az idősebbek egészségügyi problémáiról.

Ránk bízza az egészségét?

Tíz év nem kevés idő, főleg ha egy internetes portálról van szó. Ez azonban önmagában nem lehet elég indok arra, hogy minket válasszon, mert - hasonlóan a borokhoz - itt sem csak a kor számít. Mindig is büszkék voltunk arra, hogy az alapításkor kitűzött célokat követjük, azaz a szakmaiság és a hitelesség ösvényéről nem térünk le. Fáradozásunkat elismeri havonta több mint hatszázezer látogató, de igazán büszkék vagyunk a díjakra is, amelyeket az évek során kaptunk.

Az első elismerés után sorban jött a többi. A HáziPatika.com többször volt az Év Honlapja (legutóbb 2008-ban), az szintén ebben az évben "Az Év Honlapja - Minőségi Díj" elismerésben részesült. A Superbranddé is választott HáziPatika.com tulajdonos-üzemeltető cége előkelő helyen szerepelt a HVG "50 legígéretesebb magyar cég" listáján, de az elmúlt három évben a Deloitte Techonology Fast 50 listáján is helyet kaptunk. Talán ennél is büszkébbek vagyunk azokra a díjakra, amelyeket szakmai munkánkért kaptunk: számos újságírónk művét ismerték el különböző szervezetek: az Országos Vérellátó Szolgálattól a Rákligán át egészen legfrissebb díjunkig, amelyet a Magyar Gyermekorvosok társasága ítélt meg számunkra. 2009-ben ugyanis a HáziPatika.com és a a "Leghitelesebb média a babatáplálásban" címet viselheti.

Mi lesz tíz év múlva?

Ahogyan annak idején az alapítók nem láthattak mindent előre, most sem vállalkozhatunk arra, hogy tíz évre szóló jövőképet vázoljunk fel. Tudjuk, hogy a közeli jövőben újabb meglepetésekkel, bővülő és átformálódó tartalommal várjuk majd Önöket, de erről még nem árulhatunk el részleteket. Abban viszont biztosak vagyunk tíz, de akár több évre előre is, hogy bármikor térjen is vissza hozzánk, színvonalas, hiteles és jól érthető információkkal várjunk, hiszen "Célunk az Ön egészsége!"

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció