A nap képe: plakátkampány indult a véradásért

A Magyar Vöröskereszt augusztus elejétől országszerte plakátok kihelyezésével buzdít mindenkit véradásra.

A nyári hónapokban mindig csökken a véradási aktivitás, a megfelelő vérkészlet biztosításához ebben az időszakban is naponta legalább 1600-1800 véradó szükséges országszerte. Emiatt a Magyar Vöröskereszt országszerte plakátok kihelyezésével hívta fel a figyelmet a véradás fontosságára. A plakáton is hangsúlyozták: egyetlen véradó akár három veszélyben lévő ember életét is megmentheti.

véradás, Magyar Vöröskereszt
Plakátkampánnyal buzdít véradásra a Magyar Vöröskereszt. Fotó: MTI/Lakatos Péter
)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)