-3° - +7°
Kettős front
Kérdések és válaszok

Mennyibe kerül a méhnyakrák elleni védőoltás?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza:

A méhnyakrák elleni védőoltásból 3 adag beadása biztosítja a megfelelő védettséget. Az oltások darabja valamivel több, mint 29 ezer forint.
A védelemhez szükséges 3 oltást NEM kell egyszerre megvásárolni. Elég mindig az aktuális adagot feliratni és kiváltani, így nem okoz olyan anyagi megterhelést.
Sokan nem tudják, de egészségpénztári megtakarításukból teljes egészében fedezhetik oltási kiadásaikat. A szabadon választható egészségpénztárak egyre népszerűbbek hazánkban is. Az egészségpénztári számlánkra befizetett havi tagdíjunkat (melynek alapösszege kb. 2000-3000 forint) ugyanis a munkáltató adó- és járulékmentesen kiegészítheti, vagy teljes egészében át is vállalhatja. A befizetések után ráadásul 30% adókedvezményt is igénybe vehetünk. Az egészségpénztárak további két nagy előnye, hogy számlánkat a bejelentett közeli hozzátartozóink is igénybe vehetik, így akár közeli családtagjaink oltási költségeit is állhajuk az egészségpénztári keretből, ráadásul a teljes összeg örökölhető.
Érdemes tehát utánanézni, hogy munkahelyünk támogatja-e egészségpénztári tagdíjfizetésünket, hiszen így többek között a prevenciós oltásokat és gyógyszereket is fedezhetjük egészségpénztári befizetéseinkből.
Ehhez csak annyira van szükség, hogy felkeressük háziorvosunkat, aki felvilágosítást tud nyújtani a megfelelő oltásokról és a beadás módjáró, valamint felírja a receptet. Amikor a gyógyszertárban kiváltjuk az oltóanyagot, fizethetünk egészségpénztári kártyánkkal is, vagy ÁFÁ-s számlát kell kérnünk egészségpénztárunk nevére, amit majd elszámolhatunk a pénztár felé.

Cikkek