Kérdés: A kis és nagy szeméremajkam között, a csiklómhoz közelebb, van egy csomó. Először egy pattanásszerű szőrtüszőgyulladás volt, ami többször kifakadt majd begyógyult, de a helyén megmaradt ez borsónyi nagyságú ...

Igen nagy a valószínűsége, hogy elzáródott faggyúmiriggyel van dolgunk (ateróma). Ha kell, ezt meg kell nyitni, az üregét ki kell fertőtleníteni, és a gyógyulásának a helyi lágylézer-kezelés is jót tenne.

Faggyúmirigy

A kis és nagy szeméremajkam között, a csiklómhoz közelebb, van egy csomó. Először egy pattanásszerű szőrtüszőgyulladás volt, ami többször kifakadt majd begyógyult, de a helyén megmaradt ez borsónyi nagyságú csomó. Nem fáj, de nyomásra kicsit érzékeny, szúró fájdalmat érzek. Mi lehet ez, és mit lehetne tenni?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza faggyúmirigy témában:

Igen nagy a valószínűsége, hogy elzáródott faggyúmiriggyel van dolgunk (ateróma). Ha kell, ezt meg kell nyitni, az üregét ki kell fertőtleníteni, és a gyógyulásának a helyi lágylézer-kezelés is jót tenne.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció