+13° - +25°
Nincs front
Kérdések és válaszok
Méheltávolítás:

50 éves vagyok, kb. 20 naponta erős vérzésem van, a miómám nő, jelenleg 6 cm. Indokolt a méheltávolítás?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza méheltávolítás témában:

Semmiképp nem indokolt. A mióma növekedése gyógyszerekkel is megállítható (maga a mióma is kezelhető cikluszavar, jelen esetben a változókorral járó vérzési rendellenesség, mely jól gyógyítható). A mióma eltávolítása után a a méhbetegségek már nem fordulnak elő, az emlőrák azonban továbbra is veszély marad. A műtét sokkal veszélyesebb, mint a mióma. A változókor második felében a mióma spontán is visszafejlődik. Ez önnél is bekövetkezik max. 2 év múlva. Addig kezelni kell.

változókorméheltávolításmióma

Cikkek