+7° - +23°
Kettős front

Létezik természetes, biztonságos fogamzásgátlás? (x)

Kiss Éva

Igen! És itt nem a nagyon kevéssé megbízható naptármódszerre, a hőmérőzésre, a megszakított aktusra, vagy más effélékre gondolunk. A fogamzásgátló tabletták folyamatos fejlődése új szinthez érkezett.

Fontos döntések

Minden nő vágyik arra, hogy magánélete összhangban legyen körülményeivel, pályájának állomásaival, hogy kiteljesíthesse magát családi és társadalmi szerepeiben is. Egyre inkább igényli, hogy rendelkezhessen testével, hogy kézben tarthassa élete legfontosabb döntéseit, például azt, hogy milyen élethelyzetben, kapcsolatban, mikor és hány gyermeket szeretne szülni.
A jól, személyre szabottan megválasztott, biztonságos fogamzásgátlás biztosíthatja számukra ezt a lehetőséget. Ehhez számos egyéb, kisebb-nagyobb hatékonyságú módszer mellett most már fél évszázada a minden korábbinál nagyobb biztonságot nyújtó, hormonális fogamzásgátló tabletta is rendelkezésükre áll. Ez az 1960-as bevezetése óta folyamatos fejlesztésen ment keresztül, így ma már az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb fogamzásgátló módszernek tekinthető.

Természetesen

A modern, egészségtudatos nők egyre fontosabbnak tartják a természetességet: szívesen esznek vegyi anyagoktól mentes bioélelmiszert, természetes anyagokat tartalmazó kozmetikumokat választanak, újra felfedezik a hagyományos stresszoldó, öngyógyító technikákat is.

Manapság a fogamzásgátlóktól sem csak a nem kívánt terhességtől való védelmet várják el használói, hanem azt is, hogy minél természetesebbek, kímélőbbek legyenek, hogy ne terheljék a szervezetet idegen anyagokkal. Itt most nem a kétes megbízhatóságú, módszernek alig nevezhető természetes eljárásokra, a naptár-módszerre, a megszakított együttlétre, a nyákvizsgálatra, stb. gondolunk, hanem a valódi biztonságot nyújtó védekezési módokra.

Ám a fogamzásgátlás mindig lelkiismereti kérdés, ezért nem meglepő, hogy az egészségtudatos nők is szembekerülhetnek saját lelkiismeretükkel. Szerencsére azonban a modern tudomány számukra is kínál 21. századi megoldást, amely a lehető legnagyobb mértékben igazodik a női szervezethez, így az egészségtudatos nők számára is lehetővé teszi a kompromisszumok nélküli fogamzásgátlást.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Foglalj orvost!
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+15, +23 °C
Minimum:
+7, +12 °C

Hazánkban hétfon délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag