Törölték a nyilvántartásból a védőoltást és az autizmust összekötő brit orvost!

A kanyaró, mumpsz és rubeola (MMR) elleni védőoltást az autizmussal összefüggésbe állító brit orvost hétfőn törölték az orvosi nyilvántartásból, miután bűnösnek találták súlyos szakmai etikába ütköző cselekedet vétségében.

Bíróság elé állt Wakefield a csalásai miatt

A brit Általános Orvosi Tanács (GMC) határozatában kijelentette, hogy az 53 éves Andrew Wakefield "becstelen, felelőtlen és félrevezető módon járt el, miközben a védőoltás, a bélbetegség és az autizmus közötti lehetséges összefüggést kutatta. Wakefield 1998-ban tanulmányt jelentetett meg a The Lancet szakfolyóiratban, melyben összefüggésbe állította az MMR oltóanyagot és az autizmust. Kijelentése nagy felzúdulást keltett, és bár a többi szakértő és a kormány is azt állította, hogy a vakcina biztonságos, az oltás beadatásának aránya jelentősen visszaesett.

Olyannyira, hogy kanyaróban több gyermek meg is halt, mivel a szülei nem merték beadatni az oltásokat a rémhírek miatt.

Az orvos, aki kutatásának időszakában a londoni Royal Free kórház kísérleti gasztroenterológusaként dolgozott, korábban azt állította, hogy az ellene felhozott vádak "alaptalanok és igazságtalanok".

A mostani döntésre reagáló nyilatkozatában pedig kijelentette, hogy az ellene és a munkatársa, a 73 éves John Walker-Smith professzor ellen meghozott ítélet célja az, hogy elhallgattassák.

"A GMC testülete eredményeinek nyilvánosságra hozatalával tagadni próbálja, hogy az ügyünk az MMR oltóanyag biztonságosságával, különösen pedig a vakcina az autizmus kialakulásában játszott szerepével áll összefüggésben" - állította. "Valójában nem erről van szó. A GMC eljárása révén tett erőfeszítések megszégyenítésemre és elhallgattatásomra jó lehetőséget adtak a kormánynak arra, hogy megvédje magát az MMR oltással kapcsolatos botránytól."

A GMC testülete a vizsgálat során kiderítette, hogy Wakefield néhány, gondjaira bízott gyermeket felesleges kolonoszkópiára, gerinccsapolásra, báriumos vizsgálatra, vér- és vizeletvizsgálatra és agyi képalkotási vizsgálatra utalt be. Az orvos fia barátaitól is vett vért egy születésnapi zsúron, és ezért egyenként öt fontot (1640 Ft) fizetett a gyerekeknek.

Nem az oltás okozza az autizmust!

"Az orvosi kamara bizottsága arra a következtetésre jutott, hogy Dr. Wakefield magaviselete összegezve nemcsak súlyos szakmai etikába ütköző cselekedetnek minősül az 1996-tól 1999-ig tartó időszakban, hanem külön-külön tekintve ismétlődő, súlyos szakmai etikába ütköző cselekedeteknek is minősül" - nyilatkozta a bizottság elnöke, Dr. Surendra Kumar.

Azóta több tanulmányt is készítettek az oltás és az autizmus kapcsolatáról, és bebizonyosodott, hogy a védőoltás nem okoz autizmust. Több országban a tiomerzált is kivonták az oltóanyagokból, mert olyan feltételezés is született, hogy annak lehet köze egyes betegségekhez, ám az autista gyermekek száma az anyag kivonását követő években egyáltalán nem csökkent, sőt még nőtt is. Tehát a két dolog között nem áll fent kapcsolat - fogalmazták meg kutatók a világ számos pontján.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Videó: HáziPatika.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)