Kérdés: Fél évvel ezelőtt észrevettem, hogyha letérdelek, közvetlenül a térdem alatt nagyon fáj. Az utóbbi időben egyre többször jelentkezik a fájdalom akkor is, ha semmi nem ér hozzá. Néha olyan, mintha égne. Az utóbbi ...

A térd alatti "ízületolajozó" nyáktömlő gyulladásról van szó, valószínűleg.

Térdízület

Fél évvel ezelőtt észrevettem, hogyha letérdelek, közvetlenül a térdem alatt nagyon fáj. Az utóbbi időben egyre többször jelentkezik a fájdalom akkor is, ha semmi nem ér hozzá. Néha olyan, mintha égne. Az utóbbi egy hónapban ez a fájdalom egyre jobban lesugárzik, egyre nagyobb területen, olyan mintha feszülne. Nem estem el és nem volt balesetem, nem ütöttem meg. Mi lehet a probléma?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza térdízület témában:

A térd alatti "ízületolajozó" nyáktömlő gyulladásról van szó, valószínűleg.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)