Már magánkórházban is van várólista

Van olyan magánszolgáltató, ahol egy-két év alatt annyi lett a beteg, hogy a műtéteknél kisebb várólista alakult ki. Igaz, nem hónapokat, legfeljebb két-három hetet kell várniuk a pácienseknek.

Egyre többen mennek magánkórházba és magánrendelőbe az állami egészségügy helyett - ez derült ki az RTL Híradójának riportjából.

A magánintézményekben csak két-három hetet kell várni
A magánintézményekben csak két-három hetet kell várni

A budapesti Róbert Károly Magánkórház vezetője, Lantos Gabriella operatív igazgató szerint már nem csak jómódú betegeik vannak: sok páciensüknek a család több helyről szedi össze a kezelés árát, hogy ne kelljen állami intézménybe menniük.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták az RTL Híradónak, hogy a polgári kormány célja az állami egészségügy fejlesztése, ezt az intézmények felújításával és a bérek emelésével szeretnék elérni. A páciensek leginkább azért mennek privát szolgáltatóhoz, mert a közszférában sokat kell várni, és úgy érzik, hogy nem figyelnek rájuk.

A magyar egészségügy a legrosszabb az EU-ban 2017 júliusában számoltunk be róla, hogy a magyar egészségügy finanszírozása még a válság előtti, 2008-as szintet sem éri el. Évente százmilliárdok hiányoznak ahhoz is, hogy egyáltalán elérjük a régiós átlagot. Januárban a tavalyihoz képest három hellyel csúszott lejjebb Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) rangsorában, ezzel az Európai Unióban az utolsó helyre került.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: