Kérdés: Kislányom 16hónapos. Öt hónapig szopott, utána már nem fogadta el az anyatejet, ezért tápszerre kellett váltanunk. Azóta rendszeresen bőrelváltozások jönnek ki rajta. Egyéves korában végeztek ...

Azt ajánlom, forduljon a picivel gyermek-bőrgyógyászhoz. Nem biztos, hogy a vény nélkül kapható készítmények elegendőek lesznek ebben az esetben.

Kérdés

Kislányom 16hónapos. Öt hónapig szopott, utána már nem fogadta el az anyatejet, ezért tápszerre kellett váltanunk. Azóta rendszeresen bőrelváltozások jönnek ki rajta. Egyéves korában végeztek nála allergia vizsgálatot (vérből), mely minden megvizsgált anyagra (tej,tojás növények, állati szőr) negatív lett. A bőrfelszínről vett bakteriológiai lelet viszont kimutatta az enterococcus és a staph.coag.neg.-ot. Az orvos által felírt kenőcs nem használ. Leginkább időjárásváltozáskor az egész törzse nagy foltokban tele van ekcémás elváltozásokkal, melyek időnként gennyessé fakadnak. Milyen természetes gyógymódok léteznek, amellyel a gyerek bőrét nem szárítom ki? Már próbálkoztam hydrofiles fürdetővel, testápolókból is több fajtával de mindegyiktől csak pirosabb és élénkebb lett az elváltozás. Mit tegyek?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza:

Azt ajánlom, forduljon a picivel gyermek-bőrgyógyászhoz. Nem biztos, hogy a vény nélkül kapható készítmények elegendőek lesznek ebben az esetben.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció