Kérdés: 24 éves lányom koleszterinszintje magasabb az átlagosnál. 15 éve versenyszerűen fut, semmi zsír, csak izomzat van rajta. Nagyon egészségesen táplálkozik. Zsírosat szinte egyáltalán nem eszik. Vajon miért magas mégis?

A magas koleszterinszint lehet örökletes, illetve társulhat egyéb betegségekhez, például pajzsmirigy-alulműködéshez, egyes máj- és vesebetegségekhez is. Mindenképpen érdemes alaposabban kivizsgálni!

Kérdés

24 éves lányom koleszterinszintje magasabb az átlagosnál. 15 éve versenyszerűen fut, semmi zsír, csak izomzat van rajta. Nagyon egészségesen táplálkozik. Zsírosat szinte egyáltalán nem eszik. Vajon miért magas mégis?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza:

A magas koleszterinszint lehet örökletes, illetve társulhat egyéb betegségekhez, például pajzsmirigy-alulműködéshez, egyes máj- és vesebetegségekhez is. Mindenképpen érdemes alaposabban kivizsgálni!

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció