Betegség, amit ma is titok övez

Inkontinencia - egy állapot, amit a mai napig is túlzottan sok tabu, titok és homály vesz körül. Pedig elegendő néhány szabályt betartanunk ahhoz, hogy teljes, és örömteli életet élhessünk, megváltozott vizelettartási képességeinkkel együtt.

A lelki támogatáson kívül létezik néhány aranyszabály is, amit kifejezetten érdemes megfogadni.
Az inkontinencia sokkal gyakoribb elváltozás, mint azt sejtenénk: minden ötödik embernek vannak vizelettartási problémái, az életkor előrehaladtával egyre fokozódik a probléma. Sajnos a nőknél kétszer gyakoribb a probléma, mint a férfiaknál. Fontos, hogy ne hagyjuk abba a megváltozott állapotunk miatt azokat a tevékenységeket, amik korábban is örömöt és feltöltődést okoztak. Sport, kirándulás, színházba járás: manapság könnyen kezelhető dolgok ezek, főképp azon betétek segítségével, amiket kifejezetten az aktív életet és mozgást kedvelő hölgyek számára fejlesztettek ki.
A legújabb generációs inkontinencia betétek nagy titka, hogy olyanok, mintha nem is léteznének. Sport és egyéb aktív tevékenységek során teljesen észrevétlenek maradnak viselőjük számára, a szabadság és a könnyedség érzetét nyújtják. Az inkontinens betegek önbecsülése sajnos komoly csorbát szenvedhet, s mindenkinek rossz, ha tovább sérül az önkép. A szexuális együttléteket egyáltalán nem kell mellőzni, sőt! Ha néhány alapvető jó tanácsot megfogadunk, az együttlét olyan lehet, mint régen. Amennyiben az intim találkozó előtt kiüríti a hólyagját, egyáltalán nem történhet baleset. Ez esetben inkább ne igyon és egyen együttlét előtt, s így semmi sem hátráltatja a gondtalan órákat. Ami pedig megtörténik, annak valószínűleg meg kell történnie: próbáljon nem a kínos részletekre figyelni, hanem átadni magát az örömöknek!
Az inkontinencia és a nyaralás igenis lehetnek barátok! Nyár elején, a pihenést tervezve ugyancsak elég néhány alapvető aranyszabályt betartani, és kezdődhet az önfeledt kikapcsolódás. Hosszabb utazások, több órán át tartó kocsi- vagy repülőutak előtt próbálja meg mellőzni a kiadósabb étkezéseket, és a folyadékbevitelt is érdemes visszavenni. Kifejezetten praktikus és hasznos utazás során az ajtó- és az ablak mellé ülni, hiszen így mindig van lehetőség könnyíteni magunkon, és nem okoz problémát a fehérnemű cseréje sem. Érdemes több nedves- és száraz törlőkendőt magunkkal vinni, és ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű betét bekészítéséről sem, hiszen nagyon könnyen előfordulhat, hogy külföldön sokkal borsosabb árat kell érte fizetni. Ami a legfontosabb: engedjük el magunkat, és szorongás helyett élvezzük az önfeledt kikapcsolódás, a pillanat és az örömök időszakát!
Amennyiben pedig meghitt társasági programra hívtak bennünket, avagy mi magunk tervezünk egy kellemes estét, ki ne hagyjuk. Inkább készüljünk fel rá részletesen, gondoljuk végig a ruházatunkat, ami inkább legyen a praktikummal vegyített elegancia. Inkább próbáljuk meg előre megtudni, melyik mosdó van a legközelebb hozzánk, és helyezzük magunkat biztonságba: legyen mindig egy gyors megoldás sürgős esetre.
inkontinencia

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Mikor nincs rendben a hüvely?Intim gondok

Mikor nincs rendben a hüvely?A legtöbb nő találkozik élete során valamilyen, a hüvelyt érintő problémával

Betegség, amely minden nőt érinthetInkontinencia

Betegség, amely minden nőt érinthetFőleg szülés után érinti a nőket, de bárkinél felléphet

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Végbélvérzés

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Mindenki megrémül, ha a vécépapíron vért vesz észre

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Beteghang

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Brjeska Dóránál 2013 őszén diagnosztizáltak áttétes mellrákot

A nátha gyógynövényes kezeléseNátha

A nátha gyógynövényes kezeléseNagyon sok gyógynövény van, amelyet bevethetünk, hogy felvegyük a harcot

60 felett így kell sportolniSport

60 felett így kell sportolniBár csökken az állóképesség és az izomerő, mégis fontos, hogy továbbra is sportoljunk

Otthoni megoldások orrfolyásraOrrfolyás

Otthoni megoldások orrfolyásraA jelenség oka a hideg, a megfázás, illetve az influenzavírusok

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyAnyajegy

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyMiért fontos a rendszeres szűrés?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Inkontinencia teszt

Akaratlan vizeletvesztés miatt használ-e betétet, és naponta hányszor cseréli azt?