Betegség, amit ma is titok övez

Inkontinencia - egy állapot, amit a mai napig is túlzottan sok tabu, titok és homály vesz körül. Pedig elegendő néhány szabályt betartanunk ahhoz, hogy teljes, és örömteli életet élhessünk, megváltozott vizelettartási képességeinkkel együtt.

A lelki támogatáson kívül létezik néhány aranyszabály is, amit kifejezetten érdemes megfogadni. Az inkontinencia sokkal gyakoribb elváltozás, mint azt sejtenénk: minden ötödik embernek vannak vizelettartási problémái, az életkor előrehaladtával egyre fokozódik a probléma. Sajnos a nőknél kétszer gyakoribb a probléma, mint a férfiaknál. Fontos, hogy ne hagyjuk abba a megváltozott állapotunk miatt azokat a tevékenységeket, amik korábban is örömöt és feltöltődést okoztak. Sport, kirándulás, színházba járás: manapság könnyen kezelhető dolgok ezek, főképp azon betétek segítségével, amiket kifejezetten az aktív életet és mozgást kedvelő hölgyek számára fejlesztettek ki.
A legújabb generációs inkontinencia betétek nagy titka, hogy olyanok, mintha nem is léteznének. Sport és egyéb aktív tevékenységek során teljesen észrevétlenek maradnak viselőjük számára, a szabadság és a könnyedség érzetét nyújtják. Az inkontinens betegek önbecsülése sajnos komoly csorbát szenvedhet, s mindenkinek rossz, ha tovább sérül az önkép. A szexuális együttléteket egyáltalán nem kell mellőzni, sőt! Ha néhány alapvető jó tanácsot megfogadunk, az együttlét olyan lehet, mint régen. Amennyiben az intim találkozó előtt kiüríti a hólyagját, egyáltalán nem történhet baleset. Ez esetben inkább ne igyon és egyen együttlét előtt, s így semmi sem hátráltatja a gondtalan órákat. Ami pedig megtörténik, annak valószínűleg meg kell történnie: próbáljon nem a kínos részletekre figyelni, hanem átadni magát az örömöknek!
Az inkontinencia és a nyaralás igenis lehetnek barátok! Nyár elején, a pihenést tervezve ugyancsak elég néhány alapvető aranyszabályt betartani, és kezdődhet az önfeledt kikapcsolódás. Hosszabb utazások, több órán át tartó kocsi- vagy repülőutak előtt próbálja meg mellőzni a kiadósabb étkezéseket, és a folyadékbevitelt is érdemes visszavenni. Kifejezetten praktikus és hasznos utazás során az ajtó- és az ablak mellé ülni, hiszen így mindig van lehetőség könnyíteni magunkon, és nem okoz problémát a fehérnemű cseréje sem. Érdemes több nedves- és száraz törlőkendőt magunkkal vinni, és ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű betét bekészítéséről sem, hiszen nagyon könnyen előfordulhat, hogy külföldön sokkal borsosabb árat kell érte fizetni. Ami a legfontosabb: engedjük el magunkat, és szorongás helyett élvezzük az önfeledt kikapcsolódás, a pillanat és az örömök időszakát!
Amennyiben pedig meghitt társasági programra hívtak bennünket, avagy mi magunk tervezünk egy kellemes estét, ki ne hagyjuk. Inkább készüljünk fel rá részletesen, gondoljuk végig a ruházatunkat, ami inkább legyen a praktikummal vegyített elegancia. Inkább próbáljuk meg előre megtudni, melyik mosdó van a legközelebb hozzánk, és helyezzük magunkat biztonságba: legyen mindig egy gyors megoldás sürgős esetre.
inkontinencia
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Inkontinencia teszt

A tünetei változtak-e az elmúlt 6-12 hónap alatt?