Már egy pohár ital is kiütheti a szívét

Szokott ön alkoholt fogyasztani? Van egy jó és egy rossz hírünk.

Egy pohár bor vagy koktél elfogyasztása után egy órával jelentősen megnő a szívproblémák vagy a stroke kialakulásának esélye. Ez a rossz hír. A jó hír az, hogy 24 órával később ugyanez az alkohol megvéd a szívproblémák kialakulásától vagy a stroke-tól - állítják a Harvard kutatói. Hozzáteszik: ez a védelem nem vonatkozik azokra, akik a kevésnél többet isznak.

Az, hogy a túlzásba vitt alkoholfogyasztás rövid és hosszú távon is egészségkárosító, nem újdonság. De ha mértékkel teszik, az iszogatás egészen más hatással járhat. Az italozást követő órákban fellépő egészségügyi kockázatokat ugyanis hosszú távon bőven kiegyensúlyozzák a pozitív hatások.

Már egy pohár ital is árthat a szívnek

Vannak köztünk olyanok, akik úgy vélik, hogy a pohárnyi sör vagy bor egyáltalán nem árthat meg: ezen véleményüket pedig azokra a tanulmányokra alapozzák, amelyek szerint napi 1-2 pohárnyi alkohol kifejezetten jót tesz nekünk. Kérdés: mennyire igaz ez? Kattintson! Tehát a mértékletes alkoholfogyasztás védelmet biztosít a stroke-tól és a szívproblémáktól , de a kemény ivóknál ez a védelem nem működik. De mi számít mértékletesnek? Nos, általánosságban elmondható, hogy nők esetében egy, míg férfiaknál két pohár ital. Az a nő, aki napi négy vagy heti nyolc, míg az a férfi, aki napi 5 vagy heti 15 pohárral fogyaszt, már kemény ivónak számít.

A pohár ital alatt nagyjából 3 deci sört, 1,5 deci bort vagy fél deci égetett szeszt értenek az amerikai dietetikusok.

Alkoholfogyasztás után a vérnyomás megnő, a vérlemezkék ragacsossá válnak, ami növeli a szívroham kockázatát. Ugyanakkor, akik rendszeresen, kismértékben fogyasztanak alkoholt, azoknál a HDL-nek nevezett „jó” koleszterinszint megnő, és csökken az érelzáródás esélye.

Tehát ha mértékkel fogyasztjuk, csak az egészségünket védjük!

Forás: Newsmax

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: