Orbán: 2021 vége előtt nem leszünk túl a válságon

A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

2021 vége előtt nem leszünk túl a válságon - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy talán lesznek könnyebb szakaszok az első adag koronavírus-vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően. De mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd - vélekedett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járányhelyzet, koronavírus-járvány vége, koronavírus elleni vakcina, koronavírus egészségügy, koronavírus kórház
A járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A miniszterelnök azt követően nyilatkozott így, hogy hétfő reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat. Az országos kórház-főigazgatónak és helyetteseinek feladatait az orvosszakmai, egészségügy-irányítási munka csúcsának nevezte, majd köszönetet mondott nekik, hogy vállalták a nehéz, nagy felelősséggel járó feladatot. A kórházak jó működéséhez az intézmények vezetőinek és az őket irányítóknak a mostani helyzetben olyan képességeket is be kell mutatniuk, amelyek egyébként nem erősségei a magyar közigazgatásnak - emelte ki Orbán Viktor.

Koronavírus: új magyar gyógyszert kapott engedélyt - kattintson a részletekért!

A kormányfő országos kórház-főigazgatóvá Jenei Zoltánt nevezte ki, aki korábban volt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója, majd a Pécsi Tudományegyetem kancellárja is. Helyettesei: Bábiné Szottfried Gabriella, Bene Ildikó, Szabó Bálint, Takács Péter és Tóbiás Tamás. Az országos kórház-főigazgató ellátja az állami egészségügyi intézmények fenntartásával kapcsolatos feladatokat, valamint rendszerszintű és intézményi irányítási jogokat gyakorol az egészségügyi intézményrendszer valamennyi eleme felett. E jogot erős munkáltatói jogosultságok egészítik ki - ismertette Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A főigazgató egyéb feladatai közül most, a koronavírus-járvány idején kiemelendő az Állami Egészségügyi Tartalékkal való gazdálkodás.

Ezek a tevékenységek jelentik a legnagyobb fertőzésveszélyt karácsonykor - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: