Koronavírus: újabb 11 ezer fertőzött és 192 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 11 152 új koronavírus-fertőzöttet és 192 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 11 152 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 114 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 192 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 34 713-ra emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

7546-an vannak kórházban

Koronavírus: továbbra is aggasztóak a szennyvízadatok.

Jelenleg 187 856 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 7546-an szorulnak kórházi kezelésre, közülük 562-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 891 691 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 53 551 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 8,47 millió tesztet végeztek már el az országban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,  koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Megmérik egy fiatal testhőmérsékletét, mielőtt beoltják őt a koronavírus ellen.Fotó: MTI/Balázs Attila

Így áll a hazai átoltottság

Eddig már 6,13 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 5,84 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak pedig, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 2,5 millióan meg is kapták az ismétlő oltást. Már Magyarországon is főként az indiai vírusmutáns (új nevén delta variáns) terjed, amely az oltatlanokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért még mindig fontos hangsúlyozni az oltás fontosságát.

Sikeres az oltási akcióhét

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, az átoltottság további növelése, illetve a koronavírus-járvány megfékezése érdekében november 22-e és 28-a között oltási akcióhetet szervezett a kormány. A nagy sikerre való tekintettel azonban meghosszabbították az akciót, így december 5-éig, akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra 7 és 19 óra között.

Az oltási akcióban eddig összesen 886 ezren kaptak oltást, közülük 725 ezren már a megerősítő harmadik oltást kérték, de 108 ezer, eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy beadatja magának az első adagot. Egyébként továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni az erre a célra létrehozott honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig szabadon foglalhatnak időpontot maguknak itt.

A COVID-19-betegek gyógyulási esélyeinek javítása érdekében vérplazmaadásra kéri az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) azokat, akik a negyedik járványhullámban átestek koronavírus-fertőzésen.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: