Koronavírus: nem hordott maszkot, börtönbe zártak egy idős nőt

Hat hónap letöltendő és további hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Írországban egy idős nőt, amiért több alkalommal nem tett eleget a koronavírus-járvány miatt elrendelt maszkviselési kötelezettségnek - adta hírül az Irish Mirror című ír napilap.

Dániában már a koronavírus omikron variánsa okozza a legtöbb fertőzést, egyben az új fertőzések száma drasztikusan növekszik.

Az ítélet értelmében a 66 éves Margaret Buttimer - aki máris bevonult a büntetésvégrehajtó intézetbe - a karácsonyi ünnepeket is rácsok mögött tölti. Az indoklás szerint Buttimer sorozatosan megszegte a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, legutóbb november 17-én, amikor fedetlen arccal ment be egy étterembe, és többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni. A tárgyaláson Buttimer ártatlannak vallott magát, a bírónak pedig azt mondta, nincs meggyőződve a maszkviselés hasznosságáról, ahogyan arról sem, hogy valóban létezik-e a vírus.

Az egészségügyi hatóságok a héten azt közölték, hogy Írországban is dominánssá vált a koronavírus legújabb, omikron nevű változata. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem szerda reggeli összesítése szerint az ötmilliós lakosságú Írországban a járvány kezdete óta 666,7 ezer fertőzöttet és 5835 halálos áldozatot regisztráltak.

Izraelben - a világon elsőként - a 60 év felettiek és az egészségügyi dolgozók megkaphatják a koronavírus elleni védőoltás negyedik dózisát.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)