Koronavírus: most először nem halt meg senki Kínában

A koronavírus-járvány kezdete óta most fordult elő először, hogy egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínából. A hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma.

Koronavírus: több millió olasz fertőzött is lehet - részletek itt!

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden 32 új koronavírusos betegről adott hírt, a páciensek mindegyike külföldről érkezett az országba. A külföldről behozott esetek száma ezzel 983-ra emelkedett. Amióta az országban a vírus terjedése mérséklődött, a járvány elleni intézkedések középpontjába a külföldről érkezett és a tünetmentes fertőzöttek kerültek. Kína ezért határozatlan időre korlátozta a külföldiek belépését az országba, a légitársaságokat pedig a befelé irányuló nemzetközi járatok ritkítására kötelezte. Emellett a külföldről hazatérő kínai állampolgárok mindegyikén elvégzik a vírustesztet, ám a negatív eredmény esetén is kötelező mindenkinek a 14 napos karantén.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok
Szájmaszkot viselő emberek sétálnak Pekingben. Fotó: Getty Images

Egyre több a panaszmentes fertőzött

A panaszmentes fertőzöttek számát április 1-jétől kezdték el naponta közzétenni. Hétfőn 30 ilyen esetet azonosítottak, közülük 18-at a közép-kínai Hupej tartományban, a koronavírus-járvány kínai gócpontjában. Velük együtt jelenleg összesen 1033 aszimptomatikus fertőzöttet tartanak orvosi megfigyelés alatt. Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban, ahonnan a vírus tavaly év végén terjedni kezdett, a tervek szerint szerdán oldják fel a január 23-án bevezetett vesztegzárat. A 11 milliós városban a hivatalos adatok szerint eddig 50008 embert diagnosztizáltak az új koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel, közülük 2571-en hunytak el, és jelenleg 515-öt ápolnak.

Hongkongba is tilos a belépés

Hongkongban az igazolt fertőzöttek száma 900 fölé emelkedett hétfő éjfélig, ezért a város vezetése határozatlan időre meghosszabbította a külföldiek belépésére vonatkozó tiltást. A döntés hátterében az áll, hogy Hongkongban a legtöbb új eset szintén a külföldről érkezők közül kerül ki. Hétfőn a 24 újonnan diagnosztizált fertőzöttből mindössze 6 kapta el a városon belül a koronavírust. A hat páciens a helyi szórakozóhelyeken fertőződött meg, amelyeket azóta már bezárták a társas érintkezések korlátozására irányuló óvintézkedések keretében.

A hazatérő hongkongiaknak is 14 napra házi karanténba kell vonulniuk, míg a Kína szárazföldi részéről, Makaóból vagy Tajvanról érkezőket hotelekben helyezik el. Azonban - a hongkongi lakosokat leszámítva - ezekről a területekről is csak azokat engedik be a városba, akik az elmúlt két hétben nem jártak külföldön, hogy megakadályozzák a koronavírus esetleges terjedését.

Norvégia úrrá lett a koronavírus-járványon - olvassa el a részleteket társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: