Koronavírus: jó, ha erre a 3 új tünetre is figyelünk

Az új típusú koronavírus által okozott COVID-19 nevű betegség legáltalánosabb tünetei a magas láz, a köhögés és a légszomj. Most azonban 3 új tünetre is figyelmeztetnek a járványügyi szakemberek.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) frissítette a koronavírus-fertőzés figyelmeztető tüneteinek listáját. Ez alapján a láz, a köhögés és a légszomj mellett az orrdugulás vagy orrfolyás, a hányiger vagy hányás, valamint a hasmenés is a COVID-19 általános panaszai közé tartozik - írta meg a MarketWatch.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus tünetek, koronavírus-fertőzés tünetei,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus tünetek, koronavírus-fertőzés tünetei,

Ezekre sem árt odafigyelni

Az elmúlt hónapokban egyébként számos tétellel bővült a koronavírus-fertőzés tüneteit felsoroló lista. Ezek közé tartozik:

  • a hidegrázás,

  • a fáradtság,

  • az izomfájdalmak,

  • a fejfájás,

  • a torokfájás,

  • valamint az ízérzékelés és a szaglás elvesztése.

A már ismert panaszok közül némelyik csak súlyos megbetegedés esetén jelentkezik. A figyelmeztető jelek a megfertőződéstől számított 2-14 napon belül jelennek meg. A CDC azonban hangsúlyozza, hogy a lista még valószínűleg nem teljes, ugyanis az új típusú koronavírusról még nagyon sok dolgot nem tudunk.

Furcsa esetek

Ezek jelezhetik, hogy már átestünk a koronavírus-fertőzésen - kattintson!

Egyébként volt már rá példa, hogy egészen szokatlan tünetekről is beszámoltak egy-egy koronavírusos esettel kapcsolatban. Olasz betegeknél például bőrkiütés, a spanyol gyerekeknél pedig az úgynevezett COVID-lábujj is kialakult. Néhány fiatal, egyébként egészséges fertőzött súlyos stroke-ot kapott, Nick Corduro színész egyik lábát pedig amputálni kellett a koronavírus-fertőzés miatt kialakult véralvadási zavar miatt.

Ha mindenki hordana maszkot, nem lenne második hullám - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció