Koronavírus: gyorsan romlik a helyzet az oroszoknál

Több mint 11 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak Oroszországban 24 óra leforgása alatt, így az ország jelenleg a 3. helyen áll a legérintettebb országok listáján.

A hétfő reggeli összefoglalóban még az 5. helyen szerepelt Oroszország a koronavírus-fertőzöttek száma alapján. Az azóta frissített adatok szerint viszont már megelőzte Olaszországot és Nagy-Britanniát, így jelenleg a 3. legérintettebb országnak számít. Viszont a 2. helyezett Spanyolországtól is mindössze 3 ezer esettel maradnak le az oroszok, tehát ez a rangsor tovább módosulhat holnapig, vagy akár már estére is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Oroszország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus Moszkva
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Oroszország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus Moszkva

Csaknem 12 ezer új beteg egy nap alatt

Az oroszok egyébként napok óta 10 ezernél is több koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak naponta. A legutóbbi jelentés szerint 11656 új esetet találtak az elmúlt 24 órában. Eddig tehát 221344 megbetegedésről és 2009 halálesetről számolt be Oroszország. Az országban már több mint 5,6 millió tesztet végeztek el.

Moszkvában a legnagyobb a baj

Koronavírus: örökre eltűnhet a kézfogás? A válaszért kattintson ide!

A legtöbb - csaknem 116 ezer - eset Moszkvában van. Emellett 1124 fővárosi lakos hunyt el eddig a koronavírus-járványban, és 17822-en épültek fel. A moszkvai polgármester, Szergej Szobjanyin egyébként május végéig meghosszabbította a kötelező házi karantént mindazon fővárosiak számára, akiknek nem engedélyezték külön a munkaügyben való utazást, az orvoshoz járást, vagy a hivatalos ügyintézést. Hasonlóképp döntött egyebek között Moszkva megye és Szentpétervár vezetése is.

A The Moscow Times angol nyelvű hírportál a nem véglegesített fővárosi anyakönyvi adatokra hivatkozva azt közölte, hogy Moszkvában 2020 áprilisában a halálozások száma 20 százalékkal haladta meg az elmúlt évtized átlagát. Az idei nem hivatalos adat 11846 volt az elmúlt tíz év 9866-os átlagértékéhez képest.

Hathetes baba a brit koronavírus-áldozatok között - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső