Koronavírus: ezt kéri a Szent László Kórház ápolója

Nagyon szeretném, ha figyelnénk egymásra - üzente Káposztás-Benedek Eszter, a Szent László Kórház intenzív osztályának vezető szakápolója az M1 csütörtöki adásában.

Világszerte meghaladja a félmilliót a koronavírus-fertőzöttek száma a járvány decemberi kirobbanása óta. Részletek itt.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem központjának számító intézmény szakápolója úgy fogalmazott, a mostani helyzetben nagyon fontos, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra, valamint betartsák az alapvető higiéniai előírásokat. Ebbe éppúgy beletartozik a rendszeres és helyes kézmosási rutin, mint a szükségtelen kontaktusok kerülése. "Meg kell értenünk, hogy ha az emberek betartják a szabályokat, akkor meg tudjuk állítani a vírust" - hangsúlyozta Káposztás-Benedek Eszter.

Arról is beszámolt a közszolgálati csatorna műsorában, hogy jelenleg az ápolók vezénylése, a védőeszközök biztosítása, illetve azok megfelelő használatának előmozdítása tölti ki napjai nagy részét. "Jobban kell figyelni, jobb rendszert kell kialakítani, hogy mindenki megkapja a maga feladatát. Mind a védőeszközök használatában, mind a munka menetében, mind a betegek ellátásában nagyon sok minden változott" - árulta el a mostani helyzetről.

Péntek reggelig 300 koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak Magyarországon. A járvány hazai kirobbanása óta 34 beteg gyógyult meg, 10-en pedig elhunytak. Mint azt megírtuk, a vírus terjedésének lassítása érdekében szombattól kijárási korlátozás lép életbe. A korlátozások részeként lakóhelyüket csak munkavégzés céljából és az alapvető szükségletek ellátásának céljából hagyhatják el az emberek. Müller Cecília országos tisztifőorvos ezzel egyidejűleg megtiltotta nemzetközi személyszállítást végző járművek, valamint a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban történő belépését Magyarországra.

Kutyák speciális kiképzésével igyekszenek segíteni a koronavírus-fertőzések felismerését az Egyesült Királyságban. Olvassa el az nlc.hu vonatkozó cikkét ide kattintva!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés