Koronavírus: egy nap alatt 2 millió új fertőzött világszerte

Egy nap alatt 2 millió fertőzöttet és több mint 8 200 halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 286,53 millió embert fertőzött meg és több mint 5,43 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 9 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház péntek délelőtti összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig több mint 5,43 millió életet követelt világszerte a kór.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 54,25 millió igazolt esetről és 824 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India 34,83 millió beteget és 481 ezer áldozatot jelentett eddig.

Ausztrál kutatók arra keresik a választ aktuális kísérletükben, hogy a vérhígító orrba fecskendezése vajon védelmet jelenthet-e a koronavírus-fertőzés ellen.

Brazília már 22,28 millió igazolt esetről és 619 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság 12,82 millió koronavírus-fertőzöttről és csaknem 149 ezer áldozatról, míg Oroszország 10,29 millió megbetegedésről és majdnem 302 ezer áldozatról adott hírt péntek délelőttig. Közben Franciaországban a fertőzöttek száma már a 9,8 milliót is meghaladta, a haláleseteké pedig a 125 ezerhez közelít.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 9,4 millió megbetegedésről és 82 ezer halottról tudnak -, Németországban - 7,17 millió regisztrált esettel és mintegy 112 ezer áldozattal -, valamint Spanyolországban is. Ez utóbbi országban már 6,29 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 89 400-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Irán áll, 6,19 millió regisztrált esettel és majdnem 131 600 áldozattal.

A koronavírus-járvány újabb, elsősorban a gyerekeket és a tinédzsereket érintő, aggasztó következményére hívja fel a figyelmet egy új tanulmány.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: