Koronavírus: egy nap alatt 10 ezer halott a világban

Tavaly év vége óta már több mint 8,17 millió embert fertőzött meg és mintegy 443700 életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 3,95 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,13 millió igazolt esetről és csaknem 117 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már 923 ezer koronavírusos beteget és 45 ezer áldozatot jelentett eddig. India jelenleg a 4. helyen áll a legérintettebb országok listáján: az ország 354 ezer fertőzöttről és majdnem 12 ezer elhunytról adott hírt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus világjárvány
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus világjárvány

Ilyen a helyzet Európában

Koronavírus: ez is növeli a vírus fertőzőképességét - kattintson a részletekért!

Az európai országok közül még mindig Oroszországban van a legtöbb beteg - csaknem 545 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már több mint 42 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 244 ezret, a halálesetek összesítését azonban a spanyol szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27136 halálos áldozat szerepel. Olaszország pedig 237500 megbetegedésről és több mint 34 ezer halálesetről számolt be szerda reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - 237 ezer regisztrált esettel és 7 ezer áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig több mint 194 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 29550-en vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén ismét Irán áll. Innen már mintegy 194400 fertőzöttről és 9065 áldozatról adtak hírt szerdáig.

Futurisztikus szkafandert mutattak be a koronavírus ellen - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció