Koronavírus: egy jó és egy rossz hír New Yorkból

"Van egy jó és egy rossz hírem. A jó, hogy a társadalmi elkülönülés gyakorlata eredményes, a rossz, vagyis inkább borzalmas hír pedig az, hogy folyamatosan emelkedik a korovavírus-fertőzés miatt elhunytak száma" - közölte Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

New York államban kedden 779-en vesztették életüket az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség miatt, amely eddig a legmagasabb szám - közölte a kormányzó. New York városában szerda délelőttig 4009, New York államban több mint 6 ezer, az Egyesült Államok egész területén pedig 13 ezernél is több halottat regisztráltak. A koronavírus-járvány áldozatainak száma messze felülmúlja a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokban elhunytakét, akkor ugyanis 2753 ember halt meg New Yorkban - hangsúlyozta.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus korlátozások, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus New York
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus korlátozások, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus New York

A kormányzó bejelentette, hogy több koronavírustesztet végeznek majd a kisebbségi közösségekben. Közölte azt is, hogy 600 dollárral megnövelik a munkanélküli segély összegét. "A szövetségi kormányzat átutalja majd ezt, de New York állam nem vár, azonnali hatállyal kifizeti az embereknek" - mondta.

A többi államban is baj van

Közben az Egyesült Államok többi tagállamában is folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek és a halálos áldozatok száma. A New Yorkkal szomszédos New Jerseyben 24 óra alatt több mint háromezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, és már több mint 1500-an hunytak el afertőzéskövetkeztében. Pennsylvaniában már több mint 16 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, a déli Louisiana államban pedig az egészségügyi hatóságok azt javasolják a családoknak, hogy az idősotthonokban élő szeretteiket vigyék haza. Wyoming az egyetlen amerikai tagállam, ahonnan még nem jelentettek koronavírus miatti halálesetet.

Szigoríthatnak a korlátozásokon

Koronavírus: 5 napja nincs új súlyos beteg Olaszországban - részletek itt!

Bár a társadalmi távolságtartás gyakorlata eredményes, és látszanak a remény első sugarai, az elhunytak száma várhatóan növekedni fog - figyelmezetett Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója. Kiemelte, hogy a növekvő munkanélküliség és az egyre romló gazdasági helyzet ellenére sem szabad enyhíteni a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozásokon. "Éppen ellenkezőleg, a korlátozások további erősítésének ideje jött el" - fogalmazott. Megemlítette, hogy a Fehér Ház munkacsoportjában már dolgoznak azon a tervezeten, amely meghatározná, hogy az amerikaiak mikor, hogyan és milyen ütemben térhetnének vissza a munkába, és általában a normális, mindennapi élethez.

Ezért hordjon maszkot mindenki, aki köhög - részletek társportálunkon, az nlc.hu-n!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: