Koronavírus: az ország, ahol most jelentették az első halálesetet

"Nagy szomorúsággal jelentem be, hogy regisztráltuk az első olyan halálesetet az országban, amely a COVID-19-nek tulajdonítható" - közölte hétvégén a Cook-szigetek miniszterelnöke, Mark Brown. Az áldozat 63 éves volt, és szombaton hunyt el.

Az első COVID-19-hez köthető halálesetet jelentették a Csendes-óceán déli részén lévő Cook-szigeteken, ahol eddig 4 727 embert fertőzött meg az új koronavírus - olvasható a Stuff cikkében. Az áldozat, egy 63 éves nő szombaton, a kórházba szállítása közben hunyt el Aitutaki szigetén.

Több alapbetegsége is volt

Olaszországban az átoltottság elérte a kilencven százalékot, májustól enyhítenek.

A Miniszterelnöki Hivatal Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésben Brown azt írta, a nő be volt oltva, de több súlyos alapbetegségben is szenvedett. Bár már három napja rosszul volt, nem szeretett volna orvoshoz fordulni vagy kórházba menni. Végül a családja hívta ki a mentőket szombat éjjel. A nő légzése a mentőautóban leállt, és már nem sikerült újraéleszteni.

Kérjünk orvosi segítséget!

Bob Williams, a Cook-szigetek egészségügyi minisztere szerint a történtek mindenkit emlékeztethetnek arra, hogy milyen fontos az időben megkezdett orvosi kezelés. "Noha a legtöbb eset otthon is kezelhető, ha a helyzet romlik, az embereknek nem szabad habozniuk, hogy orvoshoz forduljanak" - szögezte le.

Az eddigi leghosszabb COVID-fertőzést dokumentálhatták.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: