Koronavírus: a vírustagadók ezért veszélyesek másokra

Emberéletekkel játszanak a vírustagadók, akik a közösségi médiában és az internetes portálokon terjesztik a koronavírus-járvány jelentette veszélyt lekicsinylő véleményüket - hívta fel a figyelmet Szűts Zoltán médiakutató.

A jól csomagolt tévhitek nagyon könnyen terjednek a közösségi médiában, ezért is kell tudatosan olvasni az új típusú koronavírussal kapcsolatos híreket. A vírustagadó bejegyezések egyetlen ellenszere az, hogy saját magunkat és a környezetünket is kritikus gondolkodásra neveljük.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus veszély, koronavírus vírustagadók, koronavírus szkeptukisok
Emberéletekkel játszanak a vírustagadók. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Hogyan ismerjük fel az álhíreket?

A közösségi média 15 éve megjelent, de a magyarországi iskolákban csak mostanában kezdtek információkezelést tanítani - jegyezte meg a szakember. Elmondása szerint hírek esetén árulkodó lehet a forrás, de minden esetben az állítások mögötti tartalmak hitelességét is vizsgálni kell. Ennek most, a nagy mennyiségű feszültséget okozó koronavírus-járvány idején különösen nagy jelentősége van.

Nem hiszik el a hivatalos adatokat sem

Koronavírus: ezzel a két dologgal lehet életet menteni - kattintson!

Akik tudatosan figyelik a híreket, azoknak talán hihetetlennek tűnik, de a digitalizált világ virtuális társadalmában élő, a mindennapoktól elszakadt felhasználóknak még a koronavírus -járvány áldozatairól szóló hírek sem tűnnek valódiaknak - magyarázta a médiakutató. A HáziPatika.com -on egyébként a hivatalos kormányzati tájékoztatás alapján közöljük a friss adatokat minden reggel.

A koronavírus-járvány miatt térdre rogyott a háziorvosi ellátás Csornán - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: