Koronavírus: a németeknél több a gyógyult, mint a fertőzött

Továbbra is viszonylag lassan terjed a koronavírus-járvány Németországban, és a hivatalos vasárnapi adatok azt mutatják, hogy a fertőzésen átesett emberek köre már meghaladja a vírust még hordozó emberekét.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) adatai szerint vasárnap délelőttig 120 479 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust Németországban. Közülük 2673 ember belehalt a vírus okozta betegségbe. Az intézet becslése szerint 60 200 fő gyógyultnak számít, vagyis már nem hordozza a kórokozót. Az úgynevezett aktív esetek, a vírust még hordozó igazolt fertőzöttek száma így 57 606, ami elmarad a gyógyultak számától. Erre még nem volt példa a járvány terjedésének kezdete - február 25. - óta.

Koronavírus: akadozhat a maszkgyártás Egész Európában hiánycikk lett a gumipertli, de általában is gondot okoz, hogy a textiláruk gyártása visszaszorult a kontinensen, a Távol-Keletről pedig most nehéz beszerezni bármit. Ha nem oldódik meg hamarosan a probléma, előfordulhat, hogy akadozik majd a maszkok gyártása. Kattintson a részletekért!

Csak becsülni lehet a fertőzöttek számát

Az igazolt fertőzöttek száma 2821-gyel emelkedett az egy nappal korábbi 117 658-hoz képest. A növekedés mértéke 2,39 százalék, ez az egyik legalacsonyabb érték február 25. óta. A fertőzésen már átesett emberek számát csak becsülni lehet, mert csak a vírus megjelenésének tényét kell hivatalosan rögzíteni, a legyőzését nem kell bejelenteni. Az RKI becslése szerint ez a szám 2700-zal - 4,69 százalékkal - nőtt az egy nappal korábbi 57 500-hoz képest. A halálos áldozatok száma 129-cel emelkedett az egy nappal korábbi 2544-hez képest.

Koronavírus-fertőzötteket szállítanak a Szász-Anhalt tartomány kórházába. Fotó: Getty Images
Koronavírus-fertőzötteket szállítanak a Szász-Anhalt tartomány kórházába. Fotó: Getty Images

Az RKI kimutatását torzíthatja, hogy az intézet kizárólag a tartományi hatóságok hivatalos úton továbbított adatait használja, és az eddigi tapasztalatok szerint hétvégén nem minden tartományból érkezik be valamennyi adat. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem (JHE) szakértői viszont több forrásból merítenek, és kimutatásukat naponta többször frissítik. Legutóbbi adataik szerint az igazolt fertőzöttek száma 125 452-re emelkedett az egy nappal korábbi 122 171-ről.

A halálos áldozatok száma 2871-re emelkedett az előző napi 2736-ról. A gyógyultak száma 57 400-ra emelkedett az egy nappal korábbi 53 913-ról. Így a JHE statisztikája szerint az aktív esetek száma 65 181, továbbra is meghaladja a gyógyultak számát.

Nyuszinak öltözött az orvos húsvétra, hogy lelket öntsön a környék gyerekeibe. A Dél-Karolinában dolgozó orvost az nlc.hu cikkéből is megismerhetjük.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)