Koronavírus: 63 magyar fertőzött halt meg egy nap alatt

Az elmúlt 24 órában 2079 új koronavírus-fertőzöttet és 63 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 2079 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 63642-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 63 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 1535-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu -n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyaország, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus járványhelyzet, koronavírus második hullám
2891-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 243-an lélegeztetőgépen vannak.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

2891-en vannak kórházban

Jelenleg 45461 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon, 27 százalékuk budapesti. 2891-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 243-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 16646 személyt már gyógyultnak minősítettek. A legfrissebb adatok szerint 27050 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 1 millió koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóriumaiban.

Fontos a védekezés

Az iskolák egyelőre megoldják a beteg pedagógusok helyettesítését, bár azt nem tudni, pontosan hányan fertőződtek meg itthon az új típusú koronavírussal. További részletekért kattintson ide!

Jelenleg a koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában, így Magyarországon is. Ennek következtében a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik, így a védekezésben továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe. Már a szabadtéri rendezvényeken, gyűléseken, és a sportrendezvényeken is kötelező a maszkviselés, a hatósági házi karantén megszegése esetén kiszabható büntetést pedig megemelték. Ezek mellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak. Ezek mellett pedig ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Mentővel kellett kórházba szállítani a koronavírusos Delhusa Gjont - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: