Koronavírus: 60 millió forinttal bukott le a korrupt háziorvos

Egy budapesti háziorvos és az asszisztense valótlan tartalmú oltási igazolásokat állítottak ki pénzért, az oltás tényleges beadása nélkül. Legalább 60 milliót szedtek össze.

Favipiravir: rémhírterjesztés miatt tett feljelentést az OGYÉI.

A megalapozott gyanú szerint egy budapesti háziorvos, szakasszisztensével együttműködve, azt a gyakorlatot alakította ki, hogy valótlan tartalmú oltási igazolást állítottak ki, az oltás tényleges beadása nélkül. Az "ügyfeleiknek" 15 ezer és 30 ezer forint közötti összegért állították ki az igazolást, így összesen legalább 60 millió forintot rakhattak zsebre - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség honlapján .

Pénzért állított ki védettségi igazolványt a háziorvos.
Pénzért állított ki védettségi igazolásokat a háziorvos (képünk illusztráció). Fotó: Getty Images

Érdekesség, hogy a rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást , hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát "hadd fogyjon" kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette. A regionális nyomozó ügyészség elrendelte a két egészségügyi dolgozó őrizetét, majd indítványozta letartóztatásukat.

Az ügyben eddig négy személy gyanúsítotti kihallgatására került sor, azonban sem az egészségügyi dolgozók, sem pedig a két rendőr nem tett vallomást. A kutatások során a megvesztegetett egészségügyi dolgozóktól közel 60 millió forint korrupciós pénzt foglaltak le, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Házipatika számításai szerint - átlagosan 22 ezer forinttal számolva - 2700 ember kaphatott így valótlan védettségi igazolást.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: