Koronavírus: 60 millió forinttal bukott le a korrupt háziorvos

Egy budapesti háziorvos és az asszisztense valótlan tartalmú oltási igazolásokat állítottak ki pénzért, az oltás tényleges beadása nélkül. Legalább 60 milliót szedtek össze.

Favipiravir: rémhírterjesztés miatt tett feljelentést az OGYÉI.

A megalapozott gyanú szerint egy budapesti háziorvos, szakasszisztensével együttműködve, azt a gyakorlatot alakította ki, hogy valótlan tartalmú oltási igazolást állítottak ki, az oltás tényleges beadása nélkül. Az "ügyfeleiknek" 15 ezer és 30 ezer forint közötti összegért állították ki az igazolást, így összesen legalább 60 millió forintot rakhattak zsebre - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség honlapján.

Pénzért állított ki védettségi igazolványt a háziorvos.
Pénzért állított ki védettségi igazolásokat a háziorvos (képünk illusztráció). Fotó: Getty Images

Érdekesség, hogy a rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát "hadd fogyjon" kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette. A regionális nyomozó ügyészség elrendelte a két egészségügyi dolgozó őrizetét, majd indítványozta letartóztatásukat.

Az ügyben eddig négy személy gyanúsítotti kihallgatására került sor, azonban sem az egészségügyi dolgozók, sem pedig a két rendőr nem tett vallomást. A kutatások során a megvesztegetett egészségügyi dolgozóktól közel 60 millió forint korrupciós pénzt foglaltak le, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Házipatika számításai szerint - átlagosan 22 ezer forinttal számolva - 2700 ember kaphatott így valótlan védettségi igazolást.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)