Koronavírus: 5 napja nincs új súlyos beteg Olaszországban

Csökkent a napi új áldozatok száma Olaszországban, az új koronavírus-fertőzöttek száma azonban továbbra is ezer felett van.

Olaszországban egy nap alatt 552 áldozatot regisztráltak. Ez az adat az utóbbi idők második legalacsonyabbja: ennél kevesebb halálesetet - 525-öt - csak április 5-én regisztáltak. Az országban egyébként eddig csaknem 140 ezer embert fertőzött meg és több mint 17 ezer áldozatot szedett az új típusú koronavírus. A statisztikák szerint az olasz fertőzöttek 26,7 százaléka 19 és 50 év közötti, 35,6 százalékuk 51 és 70 év közötti, 36 százalékuk pedig 70 évnél idősebb.

Több mint 3600-an vannak intenzíven

Jelenleg több mint 28 ezer koronavírusos pácienst kezelnek kórházban, közülük 3697-en vannak súlyos állapotban. Azonban már 5 napja egy beteg sem került az olaszországi kórházak intenzív osztályaira. Közben a gyógyultak száma meghaladta a 26 ezret, miután az utóbbi egy nap alatt több mint kétezer embert engedtek ki a kórházakból. Ez az eddigi legmagasabb napi adat a gyógyultakkal kapcsolatban. A több mint 26 ezer gyógyult páciens fele egyébként az utóbbi egy hét során épült fel - közölte Angelo Borrelli, a polgári védelem vezetője.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus betegek, koronavírus intenzív osztály, koronavírus korlátozások
Az utasok testhőmérsékletét mérik a római vasútállomáson. Fotó: Getty Images

Még nincs vége a járványnak

Koronavírus: hétvégi kijárási tilalom a szomszédban - olvassa el a részleteket!

A járványgörbe nagyon lassú lefelé ívelése csak afertőzésterjedési ütemének megfékezését jelenti, nem pedig a koronavírus-járvány megszűnését - hangsúlyozta Ranieri Guerra, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatóhelyettese. Úgy véli, hogy az újonnan diagnosztizált fertőzöttek létezése azt bizonyítja, hogy széles a nem azonosított, tünetmentes pozitívak köre.

A szakértő azt tanácsolta az olasz kormánynak, hogy a következő időszakban földrajzi térség, életkor és munkavégzés szerint oldja fel az óvintézkedéseket, lehetőség szerint hétről hétre. A korlátozások hirtelen feloldása ugyanis hatalmas veszélyt jelentene - jegyezte meg. Fokozatosság esetén azonban ellenőrzés alatt tudják tartani a koronavírus okozta helyzetet, és lenne idő az esetleges korrekciós lépésekre is.

A világ egyes övezeteiben egyébként már felcsillant a remény a koronavírus megfékezésére, a vészhelyzet azonban maximális szintű maradt - tette hozzá Ranieri Guerra.

Ezért hordjon maszkot mindenki, aki köhög - részletek társportálunkon, az nlc.hu-n!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: